USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Держава заборгувала «Волиньгаззбуту» 164 млн за субсидії

25 Травня 2018 08:59
Станом на 1 травня 2018 року державний бюджет заборгував 163,6 млн. грн. за газ, який ТОВ «Волиньгаз збут» поставив субсидіантам і пільговикам Волині. Бюджетні неплатежі стали причиною затримки оплати за газ, що поставляється населенню з ресурсу держави.

Про це повідомили у прес-службі ТОВ «Волиньгаз збут».

Субсидії та пільги на Волині отримують майже 162 тис. домоволодінь, а це 67 % від загальної кількості споживачів природного газу компанії. Через відсутність компенсації із бюджету по субсидіях «Волиньгаз збут» не може у повній мірі здійснити розрахунки з його оптовим постачальником – НАК «Нафтогаз України».

«Борг держбюджету по відшкодуванню наданих населенню пільг та субсидій становить близько 163 млн. 647 тис. грн. Через державний борг за газ, спожитий пільговиками і субсидіантами, у компанії виникає борг перед НАК «Нафтогаз України», - зазначив директор ТОВ «Волиньгаз збут» Микола Тищук.

Завдяки роботі ТОВ «Волиньгаз збут» з неплатниками борг волинян за спожитий газ зменшився на 73,6 млн грн. Як результат, середня заборгованість на одного споживача палива на Волині становить 0,696 тис.грн. А це в 1,5 рази меньше, ніж на початку опалювального періоду.

Для погашення боргів «Волиньгаз збут» просить своїх клієнтів-боржників невідкладно здійснити розрахунки за спожите блакитне паливо, або укласти графік погашення заборгованості.

Таким чином, це унеможливить припинення газопостачання.

«Волиньгаззбут» як постачальник газу для населення в межах ПСО здійснює збір коштів за спожитий населенням газ для розрахунку за нього перед оптовим постачальником. Оптовим постачальником блакитного палива для населення відповідно до законодавства є НАК «Нафтогаз Украни». В ціні газу, котра затверджена урядом, частина НАК «Нафтогаз України» становить 85%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus