USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держдеп оприлюднив документи з кампанії проти посла США в Україні

24 Листопада 2019 11:57
Державний департамент США опублікував близько 100 сторінок документів, які стосуються відносин Білого дому з Україною.

Документи були оприлюднені за судовим позовом American Oversight, передає УНІАН.

Зазначається, що документи включають в себе електронну переписку, яка підтверджує активні контакти держсекретаря Помпео і адвоката президента Трампа Руді Джуліані в березні 2019 року.

Журналісти зазначають, що документи проливають світло на те, як Джуліані вів компанію з дискредитації посла США в Україні Марі Йованович.

«Ми бачимо, чому Майк Помпео відмовився надавати цю інформацію Конгресу. Тому що це письмові докази того, що Джуліані звертався до держсекретаря, щоб сприяти брудній кампанії проти посла США (Марі Йованович – ред.)», – зазначив у поясненні виконавчий директор American Oversight Остін Еверс.

У спостережній групі зазначають, що це лише перша порція документів, й «у адміністрації немає жодних юридичних підстав, щоб приховувати їх від Конгресу».

«Це переконливо доводить, що адміністрація перешкоджає правосуддю», – наголосили в American Oversight.

Серед документів – і лист шести колишніх послів США в Україні, зокрема Білла Тейлора, до Державного департаменту, в якому висловлюється стурбованість з приводу атак на Марі Йованович. 12 квітня члени Палати представників Стені Гоєр і Еліот Енгель надіслали листа Помпео, у якому також висловили стурбованість ситуацією з переслідуванням Йованович.

Документи знаходяться у відкритому доступі. Стверджується, що в American Oversight є й інші позови, спрямовані на досягнення прозорості у розслідуванні українського скандалу.

Нагадаємо, скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, призвела до запуску процедури імпічменту.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі передбачуваного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім’ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року.

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, глава Білого дому сам розписався у цьому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus