USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У США розслідують діяльність Джуліані в Україні

12 Жовтня 2019 12:38
Федеральна прокуратура в Нью-Йорку почала розслідування стосовно адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, якого підозрюють в порушенні законів про лобізм, повідомляє The New York Times.

За інформацією джерел видання, розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні і нібито спроб домогтися відставки Марі Йованович з посади американського посла. Слідчі мають намір встановити, чи порушував Джуліані закони про запобігання іноземному впливу на політичні процеси в США.

Як повідомлялося, Марі Йованович в Конгресі США заявила, що була відкликана з посади посла США в Україні через тиск Дональда Трампа на Держдепартамент.

За відомостями газети, розслідування стосується справи затриманих в середу Льва Парнаса і Ігоря Фрумана. Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк у четвер висунула їм і ще двом особам звинувачення, зокрема, в порушеннях при лобістській діяльності. Парнаса і Фрумана підозрюють у спробах домогтися відставки Йованович в інтересах українського чиновника. Його ім'я не розголошується.

Американське агентство Associated Press раніше повідомило, що Парнас і Фруман за завданням Джуліані домагалися початку розслідування в Україні щодо колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина.

Нагадаємо, Джуліані виявився в центрі уваги ЗМІ після того, як у Вашингтоні спалахнув великий скандал через твердження про чинення Трампом під час телефонної розмови тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році. Висловлювалися припущення, що американський лідер домагався від свого українського колеги розслідування дій сина Байдена в обмін на надання Києву фінансової і військової допомоги. Після чого в США запустили процедуру імпічменту президенту Дональду Трампу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus