USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Десятки тисяч гривень для поранених волинян зібрали на аукціоні

3 Серпня 2014 17:20
Майже 25 тисяч гривень вдалось зібрати під час благодійного мистецького аукціону «Пам’ятати заради майбутнього», який відбувся сьогодні, 3 серпня.

Як зазначають організатори, події, які відбуваються в державі, не можуть залишати байдужими громадян. Саме активні українці повинні стати частиною спільного фронту захисту української державності у всіх сферах – від військової чи політичної до релігійної та культурною, адже кожен вибирає свою «лінію вогню». Головна цінність, на думку організаторів - життя та здоров'я людини, які повинні стати потужною платформою об'єднання сьогодні.

Тому для того, щоб зібрати кошти для лікування поранених під час АТО чоловіків, митці та художники пожертвували свої твори, які були продані на аукціоні. Всі кошти, а це майже 25 тисяч гривень, передадуть на лікувальні потреби бійців. До слова, декілька з них були присутні під час торгів та спостерігали за процесом.
Відразу декілька лотів, придбаних під час аукціону, їх нові власники розпорядились подарувати безпосередньо тим, хто отримав поранення, воюючи на Сході України. Так, відразу дві роботи, загальною вартістю близько 3000 гривень, подарувала чоловікам лучанка, яка воліла залишитись невідомою.
Серед інших, до благодійної акції долучилась і заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.
Вона придбала одразу дві роботи - «Будівничий майдан» Володимира Іваницького та малюнок, на якому зображений видатний український актор Богдан Ступка.

«Такі аукціони потрібні, оскільки ідея, озвучена організаторами, дуже шляхетна. Кошти, які збирають, скерують на добру справу – на лікування постраждалих під час проведення АТО. Проте у нас немає ще такої культури, ми не привчені до благодійництва, меценатства. У світі це культивується тривалий час, люди знають, що, допомагаючи іншим, можна робити це красиво, по-мистецьки. Організатори аукціону «Пам’ятати заради майбутнього» зуміли кристалізувати гарну ідею, організувати дійство і підключити до його проведення гарних людей. Потрібно, щоб якомога більше людей підтримували такі ініціативи», - сказала заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Всього, на аукціоні було представлено більше 30 лотів. Серед них були роботи різної вартості – від малюнків, стартова ціна яких становила 100-150 гривень, до великих картин, написаних олійними фарбами - роботи Лілії Стельмах, Володимира Іваницького (стартові ціни, відповідно, - 2000, 3000 грн). Найдорожчим лотом аукціону була ікона, яку у свій час подарував громадський діяч Львівського Ставропігійного братства імені Андрія Первозванного Юрій Федів – її стартова ціна становила 4000 гривень.

Здебільшого, на аукціоні торгували роботами луцьких митців. Одна з картин належала пензлю організатора виставки, Оксані Гузь. Авторка погодилась дещо знизити стартову ціну, яка становила 2500 гривень, для того щоб її придбали, оскільки дорогі лоти користувались меншою популярністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Охрим Показати IP 3 Серпня 2014 19:39
гарні дівчата на фото. Одна в червоній сукні, друга в синій

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus