USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Наймасштабніше благодійне дійство в Україні відбулось у Луцьку

24 Січня 2015 11:47
Традиційний Благодійний різдвяний концерт Волинської єпархії для дітей-сиріт та дітей, батьки яких загинули в зоні АТО, відбувся у Луцьку. У рамках святкового дійства, яке відбувалось одночасно у двох залах міста, збирали кошти на потреби діток.

Благодійний концерт, який вже 21 рік поспіль організовує волинська єпархія, став хорошою традицією. Адже з року в рік у його рамках збирають чималі кошти на підтримку осіб, які перебувають у скрутному фінансовому стані, дітей-сиріт, а цьогоріч – для діток, які втратили своїх татусів під час військових дій на сході України.

Як зазначає клірик волинської єпархії Тарас Футрук, різдвяне дійство, яке вже понад 20 років відбувається у Луцьку, є найбільшим в Україні та об’єднує небайдужих людей з різних її куточків:

«Сьогодні день можна сміливо стверджувати, що концерт волинської єпархії є наймасштабнішим благодійним дійством по всій Україні. Куди з’їжджаються люди з усіх усюд. Куди гроші присилають навіть із-за кордону».

З його слів, перший такий концерт, який дав початок хорошій традиції, відбувся ще 1994 року. Тоді, не зважаючи на скрутний матеріальний стан українців, вдалось зібрати кошти на допомогу сиротам. Пан Тарас відзначає, що тоді ініціатором та ідейним натхненником проведення концерту став митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Не останньою чергою і тому, що й сам в юності пережив важку втрату – поховав обох батьків, залишившись круглою сиротою.

А як зазначив голова Інформацiйно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, духівництво планує опікуватись не лише дитбудинками волинського краю, але й тим, що знаходяться в зоні бойових дій. Також відзначив, що Волинська єпархія всіма силами допомагає армії - і духовно, і матеріально:

«Увага нашої єпархії, з вашого благословення, не буде обмежуватись нашими волинськими сиротинцями – вона пошириться на сиротинці у зоні АТО. Ще перед настанням нового року священники нашої Волинської єпархії Української Православної Церкви визволили з полону наших військових, а перед Різдвом священики Мар’янівського благочиння нашої єпархії теж побували у зоні АТО та визволили з полону нашого військового – волинянина. І Різдво Христове він зустрів вдома. Понад мільйон гривень вже наша єпархія спрямувала на допомога нашій армії, нашим військовим, які захищають у зоні АТО наші кордони. Родинам загиблих наша єпархія надаватиме не тільки матеріальну, але і духовну допомогу».

Цьогоріч дійство набуло такого масштабу, що відбувалось відразу у двох найбільших концертних залах міста: в Палаці культури Луцька та в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Зі сцени лунали традиційні українські колядки, щедрівки та вінчування. Зокрема, серед інших, на сцені виступали учасники Волинського державного академічного українського народного хору, сестри Свято-Стрітенського жіночого монастиря села Михнівка Камінь-Каширського району, хор студентів Волинської духовної семінарії, ансамбль народної музики «Волиняни», дитячий хор Недільної школи Свято-Покровського храму тощо.
Чимало потішило присутніх різдвяне дійство у виконанні дітей Недільної школи Свято-Покровського храму міста Луцька.
А всім відому коляду «Нова радість стала» зал виконував разом з хористами, вставши зі своїх місць.
До слова, збір коштів для допомоги діткам-сиротам та дітям, чиї батьки загинули, боронячи Україну від агресора на сході, не обмежується лише одним вечором. Ті, хто не потрапив на благодійний Різдвяний концерт можуть пожертвувати кошти, звернувшись безпосередньо до волинської єпархії у Луцьку.

Насамкінець до присутніх звернувся Владика Ніфонт:

«Дорогі волиняни, ще раз бажаю вам Божого благословення, щоб ви твердо тримались нашої святої Православної віри, нашої Православної Церкви, і щоб через рік ми знову зустрілись вже на 22-му різдвяному благодійному концерті», – сказав митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, уділивши присутнім своє архіпастирське благословення. Також присутні віддали шану найкращим синам України, які поклали життя, боронячи її кордони і мирних людей від агеросора на Сході, заспівавши їм "Вічную пам'ять".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus