USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Десяти мільйонам людей у КНДР загрожує голод

3 Травня 2019 18:20
Як мінімум десяти мільйонам жителів Північної Кореї, за даними ООН, загрожує голод.

Про це йдеться в доповіді Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) і Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, представленій в п’ятницю, 3 травня, пише DW.

Як заявив представник ВПП Ерве Верхозель, запасів продовольства в КНДР не вистачить до наступного врожаю – для забезпечення 25-мільйонного населення бракує близько 1,4 мільйонів тонн продуктів харчування.

За словами Верхозеля, через посухи, сильну спеку і повені останній урожай виявився найгіршим за десятиліття. Багато сімей – в деяких районах 43 відсотки населення страждають від хронічного недоїдання, тому кожна п’ята дитина відстає в розвитку. Державний пайок був зменшений з 380 до 300 грамів в день.

Представник ВПП назвав ситуацію дуже серйозною, яка погіршиться ще сильніше, якщо не буде надана допомога ззовні. Всесвітня продовольча програма займається підготовкою гуманітарної допомоги для 770,5 тисячі жінок і дітей в околицях столиці КНДР Пхеньяну.

На питання, чому міжнародне співтовариство повинне допомагати країні, яка кидає мільярди на ракетну і ядерну програму, Верхозель відповів: «Ми не втручаємося в політику. Коли ми бачимо, що люди в біді, ми повинні допомогти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 3 Травня 2019 18:46
А по керівнику країни і не скажеш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus