USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Дев’ятирічний актор із Луцька отримав майже 100 нагород у всеукраїнських і міжнародних конкурсах

7 Квітня 2024 14:16
Дев'ятирічний актор і декламатор Микола Варцаб’юк із Луцька отримав майже сотню нагород у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Окрім шкільних занять, школяр співає, танцює, а зараз бере участь в одному з телевізійних шоу.

Про це Суспільному розповіла його мама Юлія Варцаб’юк. З її слів, запам’ятовувати на слух вірші хлопчик почав із раннього дитинства.

«Йому було рік і 10 місяців. Він підійшов до мене і почав вірші з абетки на кожну літеру розповідати», – пригадує лучанка.
У чотирирічному віці хлопчик став наймолодшим відвідувачем театральної студії, розповів його керівник Вадим Хаїнський. З його слів, Миколка дуже швидко вчиться та у своєму юному віці має великий сценічний досвід.

Читати ще: Мріє стати актором: дев’ятирічний Микола з Луцька підкорює велику сцену своїм талантом

«Ми багато працювали і над дикцією, і над вимовлянням різних звуків, і над подачею художньою, і над подачею акторською, бо він був такий трішки повільний, виважений, спокійний. Зараз він більш експресивний, активний, осмислений. Певно, немає і тижня, щоб він десь не виступав, не брав участь у якомусь заході», – каже Вадим Хаїнський.
Зараз у Миколи Варцаб’юка є десятки нагород за перемоги у всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях. У 2021 році за свої досягнення він став переможцем премії «Люди року» в номінації «Юна гордість».

Зі слів керівниці театральної студії «Бешкетники» Алли Скрипічук, хлопчик швидко вчить текст та багато імпровізує на сцені.
«Миколка такий у нас бешкетник в прямому сенсі слова... Мені дуже подобається з ним працювати. Багато його акторських ідей ми залишаємо у виставі, тому що він це придумав, це його знахідка, і це дуже цінно», – зазначає вона.

Читати ще: Юний луцький актор здобув гран-прі на Всеукраїнському театральному фестивалі

Окрім занять у театрі, Микола співає в церковному хорі, грає на сопілці, а також танцює в ансамблі народного танцю «Волиняночка».
Мама школяра розповіла, що під час повномасштабної війни син постійно долучається до благодійних зборів на підтримку Збройних сил України.
Сам хлопчик зазначає: те, що буде актором, вирішив уже давно.

«Актору потрібно вміти грати на будь-якому музичному інструменті. Наприклад, у «Лісовій пісні» я граю на сопілці – Лукаш. Також акторові потрібно вміти танцювати, тож відвідую народні танці. Я вже давно визначився: буду актором!» – запевняє юний лучанин.

Нагадаємо,Микола Варцаб’юк став учасником нового телешоу на телеканалі ТЕТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus