USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Дев’ятирічний лучанин переміг на міжнародному конкурсі декламаторів

16 Липня 2023 06:16
Йому всього дев’ять, але його талант декламатора вже сяє на всю Україну та навіть поза її межами. Зірковий лучанин Микола Варцаб’юк став лауреатом першого ступеня на міжнародному конкурсі, присвяченому творчості Лесі Українки, за напрямком «Декламація».

Хлопчик декламував вірш Лесі Українки «Легенда», ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Мама талановитого лучанина Юлія Варцаб’юк розповідає: це вже не перша перемога сина.

«Ми беремо участь уже вчетверте, і тричі Миколка є лауреатом цього конкурсу. Вперше ще в п’ятирічному віці з казкою Лесі Українки «Метелики». Потім вони з дівчинкою Златою Башак робили інсценізацію за твором Лесі Українки «Лісова пісня». І зараз – «Легенда». Торік було понад 5000 учасників, і цей конкурс став міжнародним. Тому серед такої кількості учасників радісно бути лауреатом першого ступеня», – каже Юлія Варцаб’юк.

Юний талант розповідає: вчити вірші йому допомагають мама та викладачі. Останнім часом хлопчик вчить поезію самостійно.

«Є такі вірші, які я можу вчити навіть місяць. Є – за два дні. Багато віршів я просто повторюю. Зараз також вчу два нові: «Я – українець» та «Героям не треба медалей», – каже Миколка.

Він не тільки талановито декламує вірші, а й на сопілці грає.
Юний лучанин вважає, що творчість і культура важливі навіть під час повномасштабної війни, бо ж Герої виборюють мирне життя для кожного з нас.

«Вони нас захищають, аби ми тут виступали, молилися за них. Якби вони нас не захищали, цього всього не було б. Вони там прославляють Україну, а ми – тут», – наголошує хлопчик.

Нині Миколка готується до нових конкурсів і перемог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 16 Липня 2023 09:59
Дякуємо! Ось майбутнє України!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus