USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ділянку автошляху Луцьк-Львів, на яку передбачили 70 мільйонів, почали ремонтувати

23 Березня 2016 17:45
Роботи на дев’ятикілометровому відрізку автодороги Луцьк-Львів розпочали за кошти, які надійшли з Волинської митниці. До вересня планують завершити реконструкцію усього автошляху до межі зі Львівською областю.

Про це йшлося під час інспектування будівництва автошляху Луцьк-Львів на теренах Горохівського району 23 березня.

Заступник начальника служби автомобільних доріг у Волинській області з експлуатаційного утримання Юрій Ришкевич розповів, що сьогодні оглядають ділянку автодороги Львів-Луцьк (103 кілометр). Ремонтують ділянку з 96 до 106 кілометра. Це – один з об’єктів, на які служба автодоріг вже провела торги, на цій ділянці визначили підрядника робіт («Луцькавтодор-Сервіс», договірна ціна 70,159 мільйона гривень). Ділянку вважали найгіршою на цьому автошляху. Також визначили підрядника («Автомагістраль-південь») на ділянці від межі зі Львівською областю до Журавників. Договірна ціна - 33,666 мільйона гривень. Автодорогу ремонтують за кошти, що надійшли на рахунок ОДА від перевиконання планових показників Волинської митниці. Наразі на рахунку понад 90 мільйонів, ще 65 мільйонів поки не затверджені облрадою.


На ділянках передбачають провести підготовчі роботи з фрезерування існуючого дорожнього покриття, наступний етап – вирівнюючий шар, підсилення існуючого дорожнього одягу, вирівнюючий шар та верхній шар у 5 сантиметрів асфальтобетону завтовшки. Планують завершити роботи у вересні. Загальна ж протяжність автошляху, який ремонтують – до 70 кілометрів. Цю протяжність розбили на 8 лотів, щодо двох з яких вже визначили підрядників. Наступні тендерні процедури відбуватимуться 5 квітня - підрядні організації визначать для решти 6 ділянок.

Планують відновити усі посадочні майданчики (60 – по 30 у Горохівському та Луцькому районах), 24 автопавільйони. Варто зауважити, що з держбюджету кошти на такі ремонти поки не виділяють, у попередні роки виділялися лише кошти на експлуатаційне утримання (2,5-3 мільйони на рік).

Наразі здійснюють підсилення існуючого покриття товщиною до 8 сантиметрів крупнозернистим пористим асфальтобетоном, згодом вирівнюватимуть ще два шари покриття. Загальна товщина шарів становитиме 19 сантиметрів (на ділянках підсилення). Гарантійна експлуатація нового покриття становитиме 10 років. Поки відфрезерували до 3 кілометрів покриття (приблизно 4000 метрів квадратних). Під час виконання робіт рух автомобілів не перекривають.

Як розповів головний інженер підприємства «Луцькавтодор-Сервіс» Сергій Володько, підприємство раніше працювало не лише на Волині, а й у Львівській, Рівненській, Чернівецькій областях, виконувало роботи на шляху Київ-Ковель-Ягодин (24 кілометри автошляху у 2011 році). З його слів, перед підприємством досі існує заборгованість за раніше виконані роботи (до 20 мільйонів у Тернопільській області, частина суми за ремонт ділянки автошляху Київ-Ковель-Ягодин тощо). Втім, оскільки цього разу джерело фінансування інше, очікують вчасної оплати виконаних робіт.


Заступник начальника Волинської митниці ДФС Михайло Багатирчук повідомив, що за березень митниця планує перерахувати до бюджету приблизно 30 мільйонів гривень на реконструкцію доріг. Таким чином 50% з коштів перевиконання надходжень спрямують на ремонт автошляхів Волині.


Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик розповів, що протягом першого кварталу року майже 200 мільйонів гривень спрямують на ремонт доріг. Окрім вказаного автошляху, планують здійснити роботи на об’їзній дорозі поблизу Луцька, замкнувши у кільце Рівненську та Горохівську траси. Торік митниця перерахувала 104 мільйони (трьома траншами), цьогоріч у лютому надійшло 60 мільйонів, у березні очікують, як зазначалося, на 30 мільйонів.


Роботи на ділянці відповідають проекту реконструкції дороги, невеликі відхилення від запланованих сум виникають через те, що дорога перенесла зимову експлуатацію. Приблизна вартість робіт на одному кілометру автошляху з усіма супутніми роботами (зовнішнім освітленням, тротуарами, дорожніми знаками, розміткою тощо) становитиме приблизно 6,7 мільйона гривень.

Насамкінець, голова ОДА поінформував, що стан виконання робіт на цьому автошляху знову проінспектують через місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 23 Березня 2016 22:30
Щоб наші дороги були хоч трішки подібні навіть до польських, то так потрібно працювати цілодобово найближчих п'ять років ...
Анонім Показати IP 24 Березня 2016 05:49
Знову фірми Ольхового роблять, значить ця дорога розлізеться за рік два.
Саша Показати IP 24 Березня 2016 07:49
Блін. Дорога перенесла зимову експлуатацію. Та де ж та зима була? Коли? Дорогу треба було робити якісно. То тоді вона і не розлазилася б. На Володимир-Волинський - дорога взагалі поділась. І весь час в одних і тих же міцях: Юнівка, Затрурці, межа Луцького і Локачинського районів і т.д. Нестле зробило ділянку дороги від Торчину до заводу ще років 15 тому. І ніяка зима їй не перешкода Громадани чиновники: ПЕРЕСТАНЬТЕ КРАСТИ!!!! Зима тут ні до чого.
КПП Показати IP 24 Березня 2016 08:43
Шановні дописувачі,будьте добріші. Подивіться ,яка трудомістка, дороговартісна і відповідальна робота.Подивіться,яка техніка і скільки її працює на дорозі, а ви ще не бачите (тому що за кадром) ,яка техніка,механізми працюють на асфальтобетонному заводі.Асфальт готують при температурі 150 градусів і всим цим процесом управляють - люди!,які люди - трудолюбиві, наполегливі -незважаючи на те, що працюють з бітумуом, мазутом,камінням і не завжди в пору одержують зарплату. Та дякуйте їм і не шліть стільки негативу на дорожників та дороги.Буде фінансування,будуть дороги.Тільки буде 500 млн грошових надходжень - буде відремонтовано 67 км дороги Львів-Радехів-Луцьк.у нашій області

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus