USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дітей без щеплень не зараховуватимуть до луцьких садочків

16 Серпня 2019 12:38
Маленьких лучан, у яких відсутні необхідні згідно із графіком вакцинації та щеплення, не зараховуватимуть у дошкільні навчальні заклади Луцька. Виняток – коли у батьків є заключення із висновком спеціальної медичної комісії про те, що дитина має протипоказання до проведення щеплень.

Про це 16 серпня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомила начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Зі слів посадовиці, дітей без щеплень у садочки не зараховуватимуть, оскільки, згідно із Коституцією України, колективний інтерес є вищим за приватний.

«Дітей можна приймати в садочок тільки зі щепленнями. Це наказ. Батьки тих дітей, у яких зміщені графіки щеплень через хвороби, несуть відповідні довідки. Є карта щеплень, вони її приносять, коли йдуть в садочки. Якщо йде збій, але мама зробила перше щеплення, то лікарі дають довідку із інформацією про те, чому батьки не змогли зробити щеплення та коли його можна робити. Рідко коли таке буває, що батьки почали робити дитині щеплення, і з часом не догнали графік. Діти без щеплень до закладів не зараховуються, окрім показів, визначених спеціальною комісією», - наголосила головна освітянка міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
хехъ Показати IP 16 Серпня 2019 12:48
нарушение равноправия
Оксана Показати IP 16 Серпня 2019 13:01
"Зі слів посадовиці, дітей без щеплень у садочки не зараховуватимуть, оскільки, згідно із Коституцією України, колективний інтерес є вищим за приватний." Де таке є у Конституції??? Я знаю що усі без вийнятку мають про право на освіту - таке є у Конституції!
Олег до Оксана Показати IP 16 Серпня 2019 15:14
Я не хочу, щоб мої діти ходили в навчальні заклади, де прогресує епідемія кору. Вас усіх середньовічних луддитів, що проти щеплень, треба позбавляти батьківських прав і штрафувати на 500 тисяч гривень.
Оксана до Олег Показати IP 16 Серпня 2019 16:06
То чого ж Вам переживати, вони ж такі "захищені"???
Я до Оксана Показати IP 16 Серпня 2019 16:30
Є права у громадян, але право на життя, здоров'я і захист це права першого покоління, а право на освіту право другого покоління, якщо право другого порядку суперечить першому, то воно відкладається!
Анна Показати IP 16 Серпня 2019 13:02
Коли діти їсти не мають що вдома,ходять з глистами,вошима,заразними шкірними хворобами,цього не бачить ніхто.Одні щеплення вимагають,бо за них гроші великі відмивають !!!!
Дідо Показати IP 16 Серпня 2019 16:29
Чому чиновник відділу освіти переймається медичними проблемами? Вона компетентна в в медичній галузі???
До Дідо Показати IP 16 Серпня 2019 17:00
Коли дитина вдома-то це медичні проблеми,а коли переступає поріг освітнього закладу -то це проблема освітян,яку вони мають вирішити з батьками дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus