USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дітей Камінь-Каширщини планують оздоровити за майже 2 мільйони

28 Лютого 2016 16:00
Сума в принципі була б значима, якби передбачалася вона на 1 один рік. Однак мова ведеться про цілих 5 років.

І це при тому, що в районі проживає більше десяти тисяч дітей шкільного віку. З них, до речі, 46 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 204 дитини-інваліди, 48 дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій, 13 дітей, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, понад 3600 дітей, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи, майже 2 тисячі - із багатодітних сімей, 775 - із малозабезпечених сімей, близько 2 тисячі дітей, які перебувають на диспансерному обліку, близько 1 тисячі - талановитих та обдарованих дітей. І всі ці категорії, відповідно до районної програми оздоровлення, що діяла останні 5 років, мали право оздоровитися за кошти передбачені в її кошторисі.

Аналогічна програма затверджена депутатами Камінь-Каширської районної ради наприкінці цього робочого тижня. Нею зокрема передбачено, що на оздоровлення та відпочинок дітей району виділятиметься на 2016—2020 роки 1875 тисяч гривень. Якщо конкретніше, то з районного бюджету на ці цілі планують використати 400 тисяч гривень, 175 тисяч – з інших джерел і 1300 тисяч гривень – субвенція з обласного бюджету. Таким чином в поточному році на оздоровлення дітей передбачено 300 тисяч гривень. Зрозуміло, що на всіх дітей цих коштів не вистачить, а тому вирішили, що, першою чергою, оздоровлюватимуться та відпочиватимуть всі діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти, батьки яких загинули (померли) у ході проведення АТО.

Зауважимо, що протягом літнього періоду минулого року оздоровчими та відпочинковими послугами охоплено 433 особи. А це всього лише 4,2 відсотки від загальної кількості дітей шкільного віку.

Як зазначає Людмила Кузьмич, голова постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, сім’ї, молоді та спорту, торгівельного і побутового населення (на цю комісію покладені обов’язки за виконанням програми), збільшити цей відсоток до рівня попередніх років аж ніяк не вдасться.

- Ще поки діяло положення статті 22 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якими передбачалося забезпечення пільговими санаторно-курортними путівками або путівками на відпочинок у нас в районі оздоровлювалося більше половини дітей. Наприклад, у 2014 році їх кількість становила 53%, у 2013 році – 86,1%. На це виділялися кошти з державного бюджету. Місцеві бюджети, зрозуміло, що «не потягнуть» оздоровлення такої кількості дітей, - зауважує Людмила Олександрівна.

І тим не менше, ми не повинні забувати про те, що здоров’я дітей – це найцінніше надбання суспільства, багатство нації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 28 Лютого 2016 19:30
знову полішуків - ПСЕВДОЧЕРНОБИЛЬЦІВ повезуть на море і гори....,тисячі дітей Волині немають навіть повноційного харчування !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus