USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дітей від депутатів захищає прокуратура

29 Травня 2012 09:57
Прокурор Нововолинська опротестував рішення міськради, згідно з яким ліквідовано чотири позашкільних навчальних заклади міста.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині
Одним натиском кнопок депутати ліквідували дитячо-юнацький центр, станцію юних техніків, станцію юних натуралістів та станцію юних туристів.
Проте своїм рішенням обранці громади проігнорували вимоги Закону України «Про позашкільну освіту», згідно з якими державна політика у цій сфері спрямована на збереження та розвиток мережі державних та комунальних позашкільних навчальних закладів. Ці заклади заборонено перепрофільовувати, перепідпорядковувати, об’єднувати та закривати. Їхні приміщення, обладнання й техніка не підлягають передачі в оренду.
Як повідомив перший заступник прокурора області Володимир Троц, під час перевірки правоохоронці з'ясували, що це рішення Нововолинської міськради порушує права дітей.
Адже після ліквідації чотирьох дитячих закладів скоротилася кількість годин позашкільних занять. Також зменшився час охоплення нововолинських дітей гуртковою роботою та змістовним дозвіллям. А це може стати причиною підвищення рівня дитячої злочинності і правопорушень, зростання бездоглядності.
Протест прокуратури депутати розглянуть під час однієї із найближчих сесій міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus