USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Діти без учнівських квитків мають платити повну вартість у луцьких маршрутках

17 Червня 2018 21:37
У травні виконавчий комітет Луцької міської ради ухвалив рішення про збільшення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень. Для дітей віком від 6 до 18 років проїзд коштує 2 гривні, якщо у них є учнівський або студентський квиток.

Якщо в дитини немає учнівського чи студентського квитка, то вона повинна сплатити повну вартість проїзду. Про це заявив директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович у програмі "Тема дня", пише Конкурент.

"Сьогодні немає жодної проблеми виготовити такий квиток у будь-якій школі, будь-якому навчальному закладі", – наголосив він.

Із його слів, на сьогодні на державному рівні не регламентується пільга для дітей.

"Кабінетом Міністрів внесено зміни щодо розрахунку вартості проїзду, де навіть була забрана норма, що вартість студентського/учнівського квитка має становити 25 % від повної вартості квитка. Разом із тим законом України передбачено, що орган місцевого самоврядування може забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів до місць навчання і додому в порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, те передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів. Тобто на сьогодні виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення, яким регламентує, що за умови наявності учнівського/студентського квитка діти до 18 років їздять за 2 гривні. Це своєрідна пільга, надана виконкомом", – пояснив Озінович.

Як розповів він, у попередньому проекті рішення була норма, що 2 гривні платять діти від 6 до 14 років у навчальний період, а в літній період платять 3 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанин Показати IP 17 Червня 2018 21:47
Моїй дитині вже 6 років і тількі 1 вересня вона піде в школу. Питання: як мені зробити їй учнівській квиток щоб сплачувати 2гривні за її проїзд? Чи казати що їй ще 5 років?
Лучанка до Лучанин Показати IP 17 Червня 2018 22:40
Мабуть кажіть, що їй ще 5. Всі намагаються намахати одне одного, то ви також цим скористайтесь. Водії і можновладці вже взагалі зажерлись
Маршрутчік до Лучанка Показати IP 18 Червня 2018 08:17
Причому тут водій
уважний до Лучанин Показати IP 18 Червня 2018 10:57
з 6тирічної дитини водій не вимагатиме учнівський, мова йде про тих кому неясно скільки років, чи то 14 чи 25)
123 Показати IP 17 Червня 2018 22:02
Дурдом і це краііна.питання,а чи потрібні цій краііні діти.скільки хворих діток,скільки помирае, а вони пільги не мають для дітей
vvv Показати IP 17 Червня 2018 22:25
До 8 років кажіть, що дитині майже 7 і ніхто , а особливо держава не постраждає.
скептик Показати IP 17 Червня 2018 22:36
проблема у тому, що на законодавчому рівні НЕ ВСТАНОВЛЕНО ФОРМУ учнівського квитка учня школи і порядок його виготовлення та затвердження. міська рада перед тим як робити вумні заяви мала б пошевелити курдюком і зробити хоч щось розумне
112233 Показати IP 17 Червня 2018 23:40
Я так розумію: наприклад, їдучи у тролейбусі з дитиною віком 9 років, оплатили за дитячий проїзд, але немає учнівського. До тролейбусу заходить контроль і я оплачую штраф за дитину, бо немаю підтверджуючого документу, що це учень.
Лучанин Показати IP 18 Червня 2018 00:42
Питання до дуже вумної влади: скільки грошей заробляє дитина? Якщо ж виявиться що нескільки, то де вона може заробити, адже за Законом дитяча праця заборонена. Де гроші, Зін? Питання №2: ціну за проїзд підняли, а коли буде поліпшення обслуговування? Хамство водіїв росте з кожним днем, адже вони бачуть що вони захищені, а не пасажири, їздити не вміють, постійно порушують ПДР, автобуси після ремонту майже не придатні для перевезень. Скільки ще влада буде знущатися з мешканців міста? І ще й пригород позабирали з міста щоб конкурентів не було. Я б і ровером їздив, здоровіше було б, якби п'яні чиновники та поліціянти людей на дорогах не збивали.
Лучанка Показати IP 18 Червня 2018 08:51
Зате передбачені пільги для держслужбовців та депутатів...бідолашні, не заробляють.. а діти ЗП отримують, напевно, що мають платити повну вартість. Країна дурнів. Мерзенна влада
Лучанка Показати IP 18 Червня 2018 09:33
Дурдом! Якщо дитина на має учнівського квітка, то вона автоматично стає дорослою і має оплачувати повну вартість?! Ще можна зрозуміти, що студенти та випускники повинні мати такий документи, але 6-13 річні...???!!!!
нострадамус Показати IP 18 Червня 2018 10:30
бюрократія в дії! Це ж діти, вони можуть квиток забути, загубити... невже якщо барану видати довідку що він лев, з довідкою він насправді стане левом? питання риторичне.
лучанин Показати IP 18 Червня 2018 12:39
Відповідно до ст.5 закону України"Про охорону дитинства" місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів,вихованців,студентів до МІСЦЯ НАВЧАННЯ І ДОДОМУ у порядку та розмірах,визначених органами місцевого самоврядування,та ПЕРЕДБАЧАТИ НА ЦЕ ВІДПОВІДНІ ВИДАТКИ з місцевих бюджетів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus