USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Діти Волині і Луганщини мають спільну мрію

17 Липня 2015 07:00
Діти з різних куточків Ковельського району залюбки їдуть в спортивно-оздоровчий табір «Оберіг» на березі мальовничого озера Ухо. У третю зміну тут відпочивають і 20 дітей зі Старобільського району Луганщини. Вони, хоч і старші за віком від своїх нових друзів, проте мріють про одне — мир в Україні. Про це повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

«Вони задоволені таким спілкуванням. От у них був конкурс - про мрію. І всі вони однозначно написали — МИР. Тобто, всі діти в Україні хочуть миру. І ми такими діями показали, що схід і захід — разом. Вони вже тут мають гарний настрій і з таким же настроєм поїдуть від нас. І ми таке спілкування продовжимо і надалі...», - каже голова Ковельської РДА Віктор Козак.

У таборі діти перебувають під постійним наглядом медиків. А про їхнє дозвілля турбуються педагоги-вихователі. Відпочивальники 5 разів на день харчуються в місцевій їдальні. Єдине, на що поки-що нарікають гості — погода.

«Ми дуже схожі. І місцевості наші схожі. І люди також. Якби погода була сприятливіша, ми були б дуже раді. Але це не від нас вже залежить. Сьогодні вже сонечко — будемо сподіватися на краще...», - говорить вихователь дітей зі Старобільського району Олена Дубова.

Доки в «Оберезі» чекають на сонце, дозвілля відпочивальників урізноманітнить туризм: на березі озера розгорнулося наметове містечко, де поселилися учасники районного туристичного зльоту.

«Відповідно до районної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ми щороку влаштовуємо такі туристичні походи або зльоти для дітей-сиріт та дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. І в цьому році, знаючи, що приїхали діти зі Старобільського району Луганської області, ми вирішили також долучитися до цього заходу, метою якого є популяризація здорового способу життя, патріотичне виховання молоді, фізична та моральна загартованість дітей», - каже начальник служби у справах дітей Ковельської РДА Сергій Ілюшик.

Окрім влади до туристичних змагань також долучилися Ковельська міськрайонна організація Спілки ветеранів Афганістану, працівники військового комісаріату.

«Ми привезли експонати зброї. І зараз - ви бачите, проводимо стрільби з пневматичної зброї... Дітям подобається, вони дуже допитливі. Ми просто показуємо, як правильно поводитися зі зброєю», - розповідає голова МО Української спілки ветеранів Афганістану Микола Савосюк.

Діти зацікавлено слухали інструкторів з туризму і військових. Старшокласники з Луганщини самі пробували розібрати та скласти автомат, спілкувалися зі своїми однолітками з Ковельського району.

«Велике спасибі за доброзичливість та увагу, а також за спокійну атмосферу. Тут дуже гарна місцевість, мальовничі пейзажі. Дуже добре, що наша держава піклується про оздоровлення дітей. Я думав, що не матиму більше можливості побувати в таборі, але моя мрія здійснилася», - ділиться враженнями учень Лиманської ЗОШ Тарас Великоцький.

Набуті в теорії навички діти продемонструють на практиці: окрім пізнавальної, туристичний зліт має і спортивну складову. А кращі у кожному з видів змагань повезуть додому не лише приємні спогади, а й здобуті в чесній спортивній боротьбі призи та нагороди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 20:38
Текст повідомлення діти села Мульчиці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus