USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дітям зі сходу показали кіно про Волинь

14 Січня 2015 22:20
Відео про те, як дітям з Луганщини, які приїхали на Волинь на Різдво, показували фільми про Волинь, опублікувало "Громадське.Волинь" сьогодні, 14 січня.

Члени національної спілки кінематографістів України Борис Ревенко, Віталій Герасимлюк, Омелян Іванюк та Володимир Махно організували зустріч з 20-ма дітьми з міста Кремінна Луганської області, які перебували у Луцьку з 2 по 12 січня.

Віталій Герасимлюк зазначив, що під час зустрічі продемонстрували низку фільмів про Волинь, зокрема, "Таємниця глибокого озера", "Сoncerto grosso мого міста", "Іграшка" та "Півцарства за коня".

Омелян Іванюк розповів, що мета заходу – показати через засоби кіномистецтва красу нашого краю та ознайомити гостей з культурою, звичаями та багатствами Волині.

Фільм про перлину нашої області – озеро Світязь "Таємниця глибокого озера", відзначили на багатьох міжнародних фестивалях і він сподобався усім присутнім. Зокрема, гостей найбільше вразив той факт, що під час зйомок фільму, зробили наукове відкриття.

Дайвери, які знімали підводний світ озера, шукаючи підводний будинок, за допомогою ехолокатора випадково віднайшли найглибше місце, глибина якого становить 60 метрів а не 58, як вважали до того.

Особливо цікавими для дітей стали історії Бориса Ревенка, який розповідав про свої навколосвітні подорожі та морські походи. Діти розглядали світлини з величезними китами і загадковими кораблями.

Протягом усієї програми хлопці та дівчата відвідали низку пам’яток і визначних місць Волині таких як Замок Любарта, різноманітні церкви, храми, музеї, навіть власноруч робили кутю з монахами у Зимненському монастирі. Програма також насичена цікавими розважальними заходами, малята побували в басейні, Адреналін сіті.

Заступник директора ліцею, в якому проживали діти, Лідія Чепела зазначила, що протягом усього періоду діти харчувались у ліцеї, а Святвечір вони провели у компанії луцьких сімей, де ознайомилися з традиціями проведення цих свят саме у нашій місцевості. На закінчення керівник групи розповіла, що діти з захопленням проводять час тут, розповідають про всі враження батькам по телефону та неодмінно хочуть приїхати сюди ще раз.

Нагадамо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що українські обереги - вишиванки, а також солодкі подарунки отримали діти із сходу України, які приїхали на зимові канікули в Луцьк й ті, які вимушено переїхали жити на Волинь. Така благодійна акція "Подаруй дитині вишиванку" відбулася 9-го січня у Палаці учнівської молоді в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus