USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Діти врятують Україну: «сонячну» виставку презентували у Луцьку

7 Травня 2018 19:40
Яскраві, щирі та позитивні мистецькі творіння юних вихованців студії «Соняшник» назвали образом майбутньої омріяної України.

Виставку творчості вихованців мистецької студії «Соняшник» презентували 7 травня в арт-галереї «Луцьк».

Заступник директора департаменту культури Луцької міськради Андрій Ломага зазначив, що ці роботи надихають не просто працювати чи творити, а надихають жити у щасті. У кожен з малюнків вкладена душа та енергія дитини, а діти – це чисті створіння, через роботи яких з нами говорить Всевишній.

Він розповів, що виставку приурочили до ювілею: студія «Соняшник» існує вже п’ять років. Посадовець побажав керівнику студії Ларисі Чубай та її вихованцям творчого натхнення, нових здобутків та розширення діяльності. Він відзначив, що саме діти є будівельниками майбутньої України і те, якою вона буде завтра, можна побачити на творіннях, представлених в експозиції.
Лариса Чубай розповіла, що наснагу в роботі їй дають діти, вони ж навчають її, підказуючи ідеї – потрібно лише вміти їх почути та спрямувати у правильне русло. З її слів, дітей не треба навчати – їх потрібно спрямовувати та любити.

Картини, що сяють сонцем, відображують єство дітей: тут представлені і живопис, і рисунок, і графіка та декоративно-прикладне мистецтво у вигляді писанок. Вона розповіла, що вихованці студії успішно беруть участь у різноманітних конкурсах. Так, п’ятеро учасників студії стали переможцями конкурсу від ДСНС. Зараз діти малюють роботи для конкурсу «Наше мирне небо». Деякі з робіт представили у рамках експозиції. Загалом стін галереї не вистачило для того, аби розмістити усі найкращі роботи юних митців.
Зі слів батьків, діти йдуть на заняття у студію з великим захопленням і залюбки малюють вдома, отже, Ларису Чубай можна назвати викладачем від душі.

Своєю чергою, письменник Миколай Шостак розповів, що Ісус Христос зобов’язував апостолів пускати до себе діток, тому що їхнім є царство небесне. З його слів, малюнки дітей – це невеличке царство небесне. Він очолює літературно-мистецьку студію для дорослих «Зорі над Стиром», але завдяки знайомству з Ларисою Чубай має можливість спілкуватися з вихованцями студії «Соняшник», звідки завжди виходить з натхненням. Саме завдяки спілкуванню з дітьми виникла книжка-казка «Жив-був Бог», у якій він змальовує фантастичну країну щастя, у якій живуть лише діти. Діти раніше ілюстрували вірші митця, відтак він написав фрагмент казки, завершивши його словами «далі бу…». Згодом діти спонукали письменника довести казку до завершення – цей твір обсягом у сотню сторінок увійшов до книги.
«Ми разом творимо казковий світ, образ майбутньої країни, яку діти хотіли б нам створити для того, щоб ми дбали, щоб втілити омріяне царство небесне в життя», - зазначив письменник.

На його думку, світ почне змінюватися завдяки тому, що творять для нас від щирого серця діти, отже саме діти врятують Україну та світ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus