USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Діти хочуть культурний центр у старовинному палаці

8 Листопада 2011 18:05
У Любомльському будинку культури відкрили виставку картин «Волинські художники – краянам», приурочену до Міжнародного року лісів.
Про це повідомила Люба Хвас у прес-службі Волинського управління лісового і мисливського господарства.
Допомогу в організації виставки надало держпідприємство «Любомльський лісгосп».
«Ми раді такій співпраці і готові підтримувати хороші справи. Адже на картинах художники зафіксували чарівні миті природи, які кожен завдяки їм може споглядати», - каже директор лісгоспу Борис Бабеляс.
А ініціатор її створення –представник Українського Фонду Культури, активний організатор міжнародних і всеукраїнських образотворчих виставок і пленерів Геннадій Сарапін.
Він розповів: «Земля наша багата неповторними пейзажами і мистецьки геніальними людьми. Українці мають високу культуру, колоритні звичаї, давні традиції. Ми – самодостатня нація, дуже обдарована. Краса і велич нашої природи, повітря, усе прекрасне, що навколо нас, надихає на творчість. І це передається на полотні. Саме у рік лісів хочеться акцентувати увагу засобами образотворчого мистецтва на тому, щоб люди берегли цю красу…»
Участь у нинішній виставці беруть художники Володимир-Волинського об’єднання «Колорит», серед яких – Адам Михалик, Зіна Петрова, Микола Черняк, Тетяна Салуха, Андрій Люлін, Ігор Мацюк, Андрій Горголь, Юрій Донських та інші.
З приводу цього своїми думками ділиться й небайдужа учнівська молодь, яка завітала на виставку.
«Непогано було б організувати щось на кшталт історико-культурного центру у старовинному Палаці Браницького, що знаходиться в центрі Любомля. Розмістити тут краєзнавчий музей, який, попри багатий 15-тисячний фонд експонатів, знаходиться в декількох тісних кімнатах й створити там просторий виставковий зал, у якому можна було б презентувати виставки різних напрямів. Розташування такого центру у споруді, які понад 200 років, було б символічним. Адже й сам Франчішек Ксаверій Браницький колекціонував зброю і карти географічні…» , - вважає учень 11 класу Сергій Лончук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus