USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Для безпеки Європи краще мати Україну в НАТО», – колишній держсекретар США Кісінджер

18 Травня 2023 12:37
Україну потрібно прийняти до НАТО, щоб вона не змогла розпочати війну з Росією за повернення своїх територій після закінчення нинішньої війни.

Таку думку висловив колишній держсекретар та радник президента США з нацбезпеки Генрі Кісінджер в інтерв'ю The Economist, пише «Країна».

Він нагадав, що раніше, до вторгнення РФ, послідовно виступав за нейтральний статус України, але тепер змінив думку.

«Наразі я перебуваю в дивному становищі, коли люди кажуть: «Він передумав, тепер він за повноправне членство України в НАТО». І моя причина для цього двояка. По-перше, Росія більше не є такою загрозою, якою вона була раніше. Отже, виклики Росії варто розглядати в іншому контексті.

А по-друге, ми зараз озброїли Україну настільки, що вона стане найозброєнішою країною з найменш стратегічно досвідченим керівництвом у Європі. Якщо війна закінчиться так, як вона, ймовірно, закінчиться, коли Росія втратить багато своїх завоювань, але збереже Севастополь, у нас може бути незадоволена Росія, а також незадоволена Україна – іншими словами, баланс незадоволеності.

Тому для безпеки Європи краще мати Україну в НАТО, де вона не зможе ухвалювати на національному рівні рішення щодо територіальних претензій», – пояснив свою позицію Кісінджер.

При цьому ексдержсекретар називає найвірогіднішим результатом війни в Україні те, що кордон перебуватиме «десь на лінії status quo ante, яка існувала до 24 лютого 2022 року».

«Це не ідеальний результат. Це моя думка, що, ймовірно, відбудеться», – сказав Кісінджер.

Нагадаємо, Польща, Франція, Італія, Німеччина підписали декларації з підтримкою руху України до членства в НАТО. Литовський сейм вважає, що саміт у Вільнюсі має запросити Україну до альянсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іра Показати IP 18 Травня 2023 12:52
Есперту 100 років і його ніхто не слухає в Штатах. Не варто навіть друкувати його "бачення"
Макс до Іра Показати IP 18 Травня 2023 13:14
Єврей навіть у 100 років перевзувається зі швидкістю звуку
Сарк Показати IP 18 Травня 2023 13:13
Нагадайте мені про що він говорив вчора ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus