USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині затвердили план для боротьби з безробіттям

1 Червня 2018 08:51
Депутати обласної ради на засіданні чергової сесії обласної ради затвердили територіальну програму зайнятості населення Волинської області на період до 2020 року.

Метою програми є запобігання безробіттю, забезпечення зайнятості населення, його соціального захисту.

Для цього запланували реалізувати десятки заходів й спрогнозували очікуваний результат:

ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ НЕЗАЙНЯТОГО НАСЕЛЕННЯ

Заходи: запровадження елементів дуальної форми навчання; популяризація робітничих професії пріоритетних галузей економіки; продовження роботи у центрах кар’єри при вищих та професійно-технічних навчальних закладах міста; забезпечення професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних громадян за професіями, що користуються попитом на ринку праці; забезпечення фінансування видатків на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації осіб з інвалідністю у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації осіб з інвалідністю; залучення соціальних партнерів для впровадження інновацій у навчально-виробничий процес; проведення обласних конкурсів професійної майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та майстрів виробничого навчання.

Результати: наближення якості підготовки фахівців до потреб сучасної економіки, вимог ринку праці та роботодавців; можливість проведення професіографічних екскурсій, презентацій професій, днів відчинених дверей навчальних закладів, професійних турнірів, виїзних акцій з використанням мобільних засобів служби зайнятості, профорієнтаційних терміналів, центрів професійно-технічної освіти; сприяння у працевлаштуванні випускників навчальних закладів; активізація роботи з керівниками підприємств, установ, організацій щодо укладання угод на подальше працевлаштування безробітних після закінчення навчання; здобуття професії за направленням державної служби зайнятості; сприяння у гарантованому працевлаштуванні; розширення кола соціальних партнерів у підготовці кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти; підвищення рівня професійної підготовки учнівської молоді та фахового зростання майстрів виробничого навчання.

ЗАЙНЯТІСТЬ НАСЕЛЕННЯ

Заходи: проведення профорієнтаційних заходів, спрямованих на вирішення питання зайнятості соціально вразливих категорій громадян, зокрема, учасників АТО; залучення учасників АТО до заходів у рамках проекту «Клуб учасників АТО»; здійснення компенсації витрат роботодавцям на оплату праці осіб з числа внутрішньо переміщених осіб; здійснення компенсації за транспортні витрати та для проходження попереднього медичного та наркологічного огляду безробітних осіб з числа ВПО (за необхідності) для працевлаштування; сприяння створенню робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, учасників АТО, шляхом залучення до підприємницької діяльності та надомної праці; підтримка в актуальному стані «Банку резюме випускників» професійно-технічних та вищих навчальних закладів; проведення профілювання безробітних громадян; проведення щорічного опитування роботодавців щодо визначення короткострокової потреби в кадрах; активізація співпраці з роботодавцями; забезпечення осіб з інвалідністю оплатою вартості їх навчання у професійно-технічних, середніх та вищих навчальних закладах для здобуття спеціальності з урахуванням медичних показань до обраної професії; здійснення компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітного на нове робоче місце; забезпечення підвищення рівня зайнятості сільського населення.

Результати: підвищення рівня обізнаності безробітних та адресний підхід у соціальному супроводі пільгових категорій громадян; сприяння професійній адаптації на ринку праці учасників АТО; стимулювання працедавців у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб; сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб; додаткова допомога особам з інвалідністю; формування потенційного кадрового резерву для роботодавців; прискорення працевлаштування та виявлення осіб, які перебувають у стані ризику довготривалого безробіття; формування реєстру вакансій для громадських та інших робіт тимчасового характеру, «сезонної роботи»; можливість збільшення кількості вакансій, які надаються службі зайнятості; сприяння зайнятості осіб з інвалідністю; сприяння у працевлаштуванні соціально-вразливих категорій громадян, а також випускників на перше робоче місце; підвищення ефективності аграрного виробництва, розвитку фермерських та особистих селянських господарств, розвитку мережі сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Також у планах заходів передбачено сприяння підприємницькій діяльності та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Водовоз Показати IP 1 Червня 2018 09:17
За минимальную зарплату,хоть тысячу заходив проводите,результат будет НОЛЬ !!!
Лучанин Показати IP 1 Червня 2018 09:26
Два головні пункти для боротьби з безробіттям: 1. Достойна з.п. 2. Розвиток промисловості.
Цинік до Лучанин Показати IP 1 Червня 2018 09:59
Я вам запропоную один, але точно дієвий і реальний, на відміну від ваших. Дешевий і безпроблемний доїзд до Польщі.
Лучанин до Цинік Показати IP 1 Червня 2018 11:37
Тоді вже краще всім звідси виїхати, а територію віддати таким людям, які зможуть організувати нормальну державу, а не таким, які рекомендують їхати в сусідні держави на роботу. І це при тому, що рівень самовихваляння в українця зашкалює: у всьому кращі за сусідів, але треба до сусіда а роботу їхати. Маразм сучасності...
Правдоруб до Лучанин Показати IP 1 Червня 2018 12:01
А що ви пропонуєте людям-працювати за 2 копійки то це рабство називається. У роботодавців вже массові проблеми з пошуком працівників, бо дурнів які будуть працювати за мізерні кошти зменшилось.
скептик Показати IP 1 Червня 2018 23:38
ой, та шо ви так переживаєте. працездатне населення виїде на заробітки, буде приїзджати сюди час від часу і привозити бабло, за яке будуть утримувати апарат дармоїдів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus