USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Для «Бойових пінгвінів»: у Лесиному університеті з допомогою світлин фотографа-полярника збирають гроші для ЗСУ

7 Лютого 2024 18:49
Кожен охочий може підтримати «Бойових пінгвінів» – українських полярників, які служать у лавах Збройних сил України. Щоб це зробити, можна завітати до Університету імені Лесі Українки та оглянути фотовиставку «Кольори білого континенту».

Благодійну виставку відкрили 7 лютого в холі головного корпусу Лесиного вишу.

Тут представлено роботи кандидата біологічних наук, учасника українських антарктичних експедицій, фотографа Сергія Глотова. Біолог-зимівник нині перебуває на антарктичній станції «Академік Вернадський».

Як розповіла проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації університету Наталія Благовірна, у 2013-2014 роках Сергій Глотов був активним учасником луганського Євромайдану, через що потрапив у розстрільні списки бойовиків і був змушений переїхати до Львова.
«Виставка – частина авторського проєкту Сергія Глотова «Кольори білого континенту». Вона організовується на підтримку Збройних сил України, зокрема полярників, які відстоюють територіальну цілісність і незалежність України. Ця ініціатива співзвучна зі світоглядом Волинського національного університету імені Лесі Українки, адже наш університет із перших днів війни активно включений у волонтерський рух, а ректор Анатолій Васильович Цьось неодноразово їздив на фронт до наших воїнів із подарунками», – сказала Наталія Благовірна.
Низка українських дослідників не тільки займаються професійною діяльністю, а й зі зброєю в руках захищають нашу державу, наголосив ректор Університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

«У них є свій шеврон і в них навіть є «Бойові пінгвіни». Саме завдяки таким людям ми маємо можливість проводити очне навчання, а студенти – здобувати фах. Ця виставка – це лише перший маленький крок до нашої співпраці. Далі ми активно розвиватиме партнерство в двох основних напрямках: перший – освітня діяльність і промоція освіти, наприклад, виставки, залучення полярників до освітньої діяльності; другий – наукова робота», – зазначив ректор Анатолій Цьось.
Сергій Глотов долучився до присутніх за допомогою прямого включення з української станції «Академік Вернадський».

«Вітання всім із найвіддаленішого куточка України – антарктичної станції «Академік Вернадський». Дуже вдячний, що в такий складний час, знайшлася можливість для реалізації творчих проєктів у стінах університету. Дуже радий представити свої роботи-враження від перебування в Антарктиці…

Фотографія – це моє захоплення з дитинства. Камера завжди в мене під рукою. Коли я був школярем і ходив на гурток фотографії в Луганську, в мене була мрія фотографувати і дарувати фотографії людям. Антарктика – це чудове унікальне місце. Багато тварин і рослин зустрічають саме тут і більше ніде на планеті. Я поєднав освітній проєкт і волонтерський проєкт «Кольори білого континенту». Ці фотографії я зробив під час експедиції», – сказав Сергій Глотов.
Також науковець провів для присутніх онлайн-екскурсію антарктичною станцією.

Відзначимо, що виставка «Кольори білого континенту» наповнена фотографіями антарктичних птахів і ссавців, які живуть на території навколо станції «Академік Вернадський». Також тут можна побачити світлини з неймовірними пейзажами Антарктики.

Окрім того, Сергій Глотов започаткував ініціативу «Листівка незламності». Кожен за донат на рахунок «Бойових пінгвінів» може отримати від автора поштівку із зображенням морських котиків, пінгвінів, айсбергів чи льодовиків.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus