USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для Ковеля хочуть виготовити унікальну монету

5 Лютого 2018 18:32
Голова фракції УКРОП в Ковельській міській раді Ігор Пініс ініціює звернення депутатів до керівництва Національного банку України про карбування та введення в обіг ювілейної та пам'ятної монети України до 500-річчя отримання Магдебурзького права містом Ковелем.

Про це інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Це дозволить вчергове підкреслити те, що Україна є Європейською державою з величною історією та чіткими Європейськими демократичними цінностями», – переконаний депутат.

За словами депутата, відзначення цієї дати припадає на 24 грудня 2018 року. В цей день 500 років тому польський король Сигізмунд І своєю грамотою надав Ковелю право самоуправління (магдебургії). Магдебурзьке право мало важливе значення для українських міст і розвитку місцевого самоврядування, адже внесло важливі риси західноєвропейського устрою. Ним було запроваджено виборні міські представницькі органи влади.

У Ковелі уже розпочалась підготовка до ювілею. Впродовж 2018 року будуть проходити різноманітні заходи, приурочені цій події.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Орест Показати IP 12 Лютого 2018 08:28
І знову піар, чому б не виготовити просто так без нагадувань прізвищ та назв партій?! Чи Ковель чимось гірший?! Подивіться скільки продають монет на віоліті: Запоріжжя, Дніпр, Київ, Львів, а де Ковель, нема?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus