USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Для «Луцькводоканалу» придбають сонячні батареї

27 Березня 2024 18:45
Депутати Луцької міської ради вирішили надати дозвіл «Луцькводоканалу» на придбання сонячних батарей для реалізації енергоефективного заходу у сфері Net Billing.

Про це йшлося 27 березня на пленарному засіданні 57-ї сесії Луцької міської ради.

Як інформував директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, принцип підприємства – здоров’я, комфорт, санітарно-гігієнічне благополуччя населення за прийнятну ціну без шкоди для довкілля.

«Щоб досягти якісної послуги, ми повинні модернізовуватися, реконструйовуватися, робити нове будівництво, впроваджувати нові технології, а це гроші», – наголосив він.

Одна з найсуттєвіших витрат водоканалу, які закладені в собівартість тарифу на послуги з водопостачання та водовідведення, – це електроенергія (55%). Тому дохідність підприємства і тариф на послуги з водопостачання та водовідведення напряму залежать від вартості електричної енергії.

Читати ще: Порівняли дренажні та каналізаційні труби: директор «Луцькводоканалу» прокоментував журналістське розслідування

Віктор Гуменюк зауважив, що окупність проєкту зі встановлення сонячних батарей, за попередніми розрахунками, становить максимум п’ять років.

«Ми хочемо реалізувати цей проєкт швидко і вже цього року мати ефект. Ми за рахунок сонячної енергії надамо воду нашим мешканцям у певні будинку. Це буде показовий проєкт, який надає можливості далі на прикладі показувати, що ми і як громада, і як підприємство реально стали на шлях зеленої трансформації», – звернув увагу директор «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus