USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Луцькводоканал» пропонують розділити

23 Грудня 2013 13:07
Підприємство звернулося до депутатів аби вони підтримали створення дочірнього підприємства «Луцькводоканалсервіс».

Про це стало відомо під час постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 23 грудня.

Заступник директора з економіки та фінансів КП «Луцькводоканал» Юрій Корецький повідомив, що Національна комісія вимагає аби підприємство займалося лише водопостачанням. А іншими послугами має займатися дочірнє підприємство.

«Встановлення лічильників, будівельні, сантехмонтажні роботи не повинен робити «Луцькводоканал». Підприємство повинне займатися лише постачанням води», - зазначив Юрій Корецький.

Утім, члени комісії не погодили на це рішення. Адже зі слів представника «Луцькводоканалу», підприємство за рік заробило близько 60 мільйонів гривень. І лише мільйон з цих грошей «Луцькводоканал» виручив за непрофільні роботи, якими в майбутньому мало б займатися дочірнє підприємство.

Так, зі слів депутата Романа Бондарука, мільйона на рік не вистачить навіть на зарплату працівникам. Тобто створення такого підприємства поки економічно не обґрунтоване.

Зрештою, це питання депутати розглядатимуть під час сесії. Утім, як зазначила заступник міського голови Лариса Соколовська, яка була присутня під час засідання комісії, якщо не створити «Луцькводоканалсервіс», то підприємство залишиться без багатьох працівників. Бо Національна комісія чітко вказала, що водоканали мають займатися винятково водопостачанням. А контролери, сантехніки можуть залишитися без роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Лютого 2014 18:07
До відома "вельми шановних" пана корецького та соколовської: 1. на водоканалі такої штатної одиниці, як сантехнік не має; 2. якщо не буде контролерів, то хто тоді відповідно буде проводити контроль за кількістю використаної води споживачами; 3. якщо на підприємстві не залишити працівників, які будуть займатися сантехнічними роботами, то хто тоді буде здійснювати поточний і аварійний ремонт на водопровідних та каналізаційних мережах (згідно статистики зношеність даних систем сягає 90%); 4. якщо вчасно не виконувати будівельні роботи, будуть руйнуватися будівлі та споруди, а це свердловини, станції підкачки, каналізаційні насосні станції і т.д., і що чекає через декілька років........?????; 5. і все це робиться для того, щоб просто напросто відокремити те, що без значних капіталовкладень відразу приноситиме не поганий дохід, всього лиш на всього декільком особам, і не потрібно казати що без роботи залишаться, сантехніки і контролери??? без зарплати сидітиме тоді набагато більше працівників і то протягом тривалого періоду часу!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus