USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Для незрячих діток вийшла друком книга «Шапочка і кит»

11 Вересня 2017 18:12
Волинські школярі, що навчаються за програмою інклюзивної освіти, отримають надруковану шрифтом Брайля книгу Катерини Бабкіної «Шапочка і кит».

Книгу надрукували шрифтом Брайля для незрячих дітей всієї України працівники Ресурсного центру Львівської політехніки. Видання вже розійшлось у всі без винятку обласні центри України, поповнюючи фонди обласних і міських бібліотек, спеціальних шкіл-інтернатів. Про це повідомила керівник Ресурсного центру Оксана Потимко, інформують у прес-службі Львівської міської ради.

Книгу адресно отримають також школярі, що навчаються за програмою інклюзивної освіти у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Рівненській, Хмельницькій, Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Херсонській областях.

Організатором проекту є Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів - УСІ», який активно публікує літературу шрифтом Брайля і постачає її в кожну область України. Тексти для друку надає «Видавництво Старого Лева», з яким організація тісно співпрацює вже кілька років поспіль.

Фінансовим партнером друку стала БО «Фонд родини Нечитайло», а принтер для друку надав МБФ «Давай допоможемо».

«Звичний тираж книг брайлем складає від 2 до 15 видань, зрідка за державні кошти друкують тираж 50 – 120 примірників. Тому вклад громадської організації осіб з інвалідністю у справу адаптації творів брайлем для незрячих дітей є очевидним», - наголошує Оксана Потимко.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Крупівському НРЦ для дітей із порушеннями зору 1 вересня у рамках святкової лінійки луцька студія друку шрифтом Брайля Braille Studio презентувала книгу для наймолодших незрячих і слабкозорих школярів "Подорож старим Луцьком" . Це вперше за 26 років незалежності України надруковано книгу шрифтом Брайля про Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus