USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нові правила для ОСББ у Луцьку: хочеш утеплити будинок - проси дозвіл

23 Червня 2015 10:44
Луцький мер дав доручення відновити роботу спеціальної комісії, яка даватиме рекомендації як утеплювати будинок. Без її дозволу проводити енергоощадні заходи заборонено.

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 23-го червня.

Градоначальник пояснює своє рішення тим, що, мовляв, роботи можуть виконати неякісно й будуть руйнуватися будинки.

«Вчора у мене була розмова з деякими представниками ОСББ і я бачу, що у нас, подекуди, розпочалося утеплення панельних будинків. Відповідно, я даю доручення, аби відновити роботу комісії. Так, утеплення можна буде проводити лише після дозволу комісії. Спочатку будуть досліджувати будинок та дадуть рекомендації, як проводити це утеплення. Бо в нас є будинки, де почалася корозія металу. Аби не було так, що просто заліпити шов, корозія металу продовжується й через кілька років будинок даватиме тріщини чи ще гірше може трапитися», - розповідає Романюк.

Окрім того, Луцький міський голова Микола Романюк додав, що утеплення багатоквартирних будинків відбувається лише подекуди, адже в міському бюджеті немає коштів робити це масово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 11:09
Це за свої гроші буду утеплювати власну квартиру і ще у Романюка дозволу питати?! А с**ачка(перепрошую) на нього не нападе?! Поки збереться комісія , поки обстежать і зроблять висновку пройде чимало часу.... Вже не дозволяють переходити на автономне опалення(хоча за хабар у 500 доларів можна було отримати дозвіл!), то тепер з нас знову хотять здирати?! Якщо міськвиконком власним коштом буде проводити утеплення - будь ласка, аналізуйте, досліджуйте. А якщо ми це робимо власним коштом - то не кажіть, що нам робити і ми не скажемо куди вам піти!
Лучанка Показати IP 23 Червня 2015 11:15
І скільки ж буде коштувати той дозвіл?! Наприклад, не дозволяють встановлювати автономне опалення у квартирах, а за хабар у 500 доларів(може зараз і більще...) - можна...
Лучанці Показати IP 23 Червня 2015 11:45
Не нагнітайте ситуації, жодного платного дозволу на це не потрібно. Просто комісія подивиться чи не поіржавів метал у швах між панелями, а то прикриєте дірки пінопластом, а будинок може розвалитися. Навіщо ви навіть у добрих намірах щось шукаєте.
Анонім до Лучанці Показати IP 23 Червня 2015 12:48
щось я сумніваюсь що у нашого мера та добрі наміри.....
Лучанка до Лучанці Показати IP 23 Червня 2015 13:11
А комісія буде роздовбувати шви, щоб подивитись на арматуру?! Не смішіть! У нас шви обсипались і від цього у квартирах була цвіль на стінах. Ніхто на звернення людей не реагував - ні ЖЕК, ні місьрада. Мешканці власним коштом позашивали ці шви. Це було 2 роки тому - Романюк вже був мером. Тоді його шви не цікавили?!
123 Показати IP 23 Червня 2015 13:14
ну як же ж без їхнього дозволу!!!!??? як можна допустити щоб люди самі щось вирішували??? а так дозвіл дав - хабарчик отримав, не дав - стійте люди в чергах, реєструйтеся, чекайте, щось не так - виправляєте!!!! ну не може наша влада без совковості, так вона загине
Ірина Показати IP 23 Червня 2015 20:38
Вже всі "кормушки" кінчаються, залишилось ще за дозволи "хапанути". А де були Ваші дозволи, коли по зовнішніх стінах вода дощова текла ,коли ринви прогнили і поржавіли, коли покрівля текла і ніхто не реагував: ні в ЖЕКах, ні в міськраді, аж поки ОСББ не появились? Тепер знайшлися "блюстители" порядку! І без Вас подивляться. Чи коли-небудь сталося щось доброго від Ваших комісій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus