USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для підкупу людей на виборах в ОТГ в хід йдуть курчата, алкоголь і дрова

28 Квітня 2018 16:28
Спостерігачі Комітету виборців України (КВУ) повідомили правоохоронцям про понад 20 фактів підкупу виборців напередодні місцевих виборів до об'єднаних територіальних громад (ОТГ). У деяких випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження. Зокрема, на Волині роздавали виборцям курчат і комбікорм, інформує Інфтерфакс.

Як йдеться у повідомленні КВУ на сторінці у "Фейсбуці" в суботу, факти підкупу зафіксовані в більшості об'єднаних громад, зокрема, в Одеській, Волинській, Луганській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Кіровоградській та Чернівецькій областях.

У Тернопільській, Одеській, Дніпропетровській, Волинській та Харківській областях правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підкупу виборців. Так, в Одеській області співробітники прокуратури виявили факти підкупу в місті Кілія (центр Кілійської ОТГ). За даними слідства, схема підкупу передбачала обман виборців і укладення безоплатних угод з кандидатом для проведення агітації, а в результаті – голосування за певних осіб в обмін на грошову винагороду (600 грн).

Роздачу товарів і продуктових наборів зафіксовано в 9 ОТГ (у Запорізькій, Волинській, Луганській, Рівненській, Херсонській та Чернівецькій областях). У Волинській області кандидати роздавали виборцями курчат і комбікорм (йдеться про підкупи в Торчинській ОТГ, - ВН), у Запорізькій - будівельні матеріали і дрова, в Луганській - медикаменти, в Чернівецькій і Рівненській областях - продукти харчування і алкогольні напої, зазначили в КВУ.

Голова КВУ Олексій Кошель припускає, що 90% справ про підкуп виборців або не дійдуть до суду, або "розваляться" в процесі розгляду.

"Одним із механізмів поліпшення ситуації і збільшення кількості судових вироків стосовно організаторів підкупу може стати ухвалення урядового законопроекту, що передбачає збільшення відповідальності за підкуп і надання для правоохоронців нових інструментів в боротьбі з цим явищем", - вважає О.Кошель.

Місцеві вибори в 40 об'єднаних громадах відбудуться в неділю, 29 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
та да Показати IP 2 Травня 2018 13:42
Брудні трюки окремих кандидатів від Батьківщини заплямили репутацію всіх членів їхньої ж команди. Передвиборчий процес розпочався перед Пасхою. Кандидати у депутати розносили пакети з продуктами. По декілька раз приходили на приватні двори та били чолом щоб голосували саме за них.У день виборів масово курсували таксі, підвозили виборців. Це те, що я бачила особисто. Подейкують, що підкуплювали малозабезпечених, даючи по 200 грн і більше (залежно від лекторату).Чутки чутками , але в селищі у нас всі як на долоні : знайомі, колеги, рідня. На одній дільниці замість бюлетнів округу №5 видали бюлетні по округу № 3. В чому "Батьківщина" молодець, в тому що підбирає команду з "лідерів", про таких кажуть "по трупах підуть". Більшість місцевих, В т.ч. і я, глибоко розчаровані. Люди налякані та шоковані. Аграрна партія з курчатами на фоні цих виборчих перегонів виглядає квіточками )). Судячи з коментарів, удача на наступних виборах цій партії не завадить. Ні гречка, ні війна, нічого людей не навчило...Уви.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus