USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для підприємців-спрощенців запровадили електронну книгу обліку

13 Січня 2014 11:49
Фізичні особи-підприємці в 2014 році можуть заповнювати Книгу обліку доходів і витрат в електронному вигляді, інформує Луцька ОДПІ.

Відтепер фізичним особам – підприємцям, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, і фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність надано право самостійного вибору ведення Книги в електронному або паперовому вигляді, - повідомляють фахівці Луцької ОДПІ.

Ця новація передбачена вимогами Наказу Міністерства доходів і зборів України від 16.09.2013 р. № 481 «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення».

Зважаючи на нові вимоги, фізичні особи – підприємці у затвердженій формі Книги не проводять інвентаризацію залишків товарів на початок та кінець року, відсутня також вимога ведення Книги найманими особами, які перебувають у трудових відносинах із фізичними особами – підприємцями.

Записи у Книзі виконуються згідно з підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Довідка: фізичні особи - підприємці відповідно до п.177.5 ст.177 Податкового кодексу України, подають до територіального органу за основним місцем обліку податкову декларацію за результатами календарного року. Враховуючи, що така декларація за 2013 рік заповнюється на підставі даних Книг обліку доходів і витрат, які велись за формою згідно наказу №1025, рекомендуємо самозайнятим особам, які здійснювали протягом 2013 року облік доходів і витрат у Книзі відповідно до Наказу №1025, продовжити її ведення до закінчення 2013 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
anton Показати IP 13 Січня 2014 13:52
Шановні податківці чи то міндохдівці наведіть будь ласка в себе лад з єдиним соціальним внеском!!!! Мені як ообі самозанятій необхідно здати звіт до 10 листопада! У вас на сайті в тому числі центральному з цього приводу бардак ні бланків ні прикладів заповнення, вчора пів вечора шукав знайшов лише на сайтах бухгалтерів... зробіть щось.... бо потім будуть черги та штрафи....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus