USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для Шацька закуплять нові пожежні машини

4 Березня 2016 08:00
Співпраця між Шацьким районом та гміною Влодава (Республіка Польща) поглиблюється. Представники влади прикордонних регіонів планують забезпечити свої територіальні громади пожежно-рятувальною технікою.

Чергова українсько-польська зустріч, яка днями відбулася по той бік кордону, довела, що співробітництво, взаєморозуміння дозволяють вирішувати будь-які, навіть найскладніші, завдання. Цього разу спільні зусилля представників влади обох прикордонних регіонів були спрямовані на забезпечення своїх територіальних громад пожежно-рятувальною технікою. На сучасні пожежні автомобілі, здатні оперативно реагувати на надзвичайні події, претендуватимуть у рамках майбутнього, спільного з Євросоюзом, проекту шість гмін Влодавського повіту і Шацька селищна рада.

Делегація Шацького району в складі голови Шацької районної ради (до слова, обраного депутатом районної ради від партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП») Сергія Карпука, заступника голови Шацької райдержадміністрації Сергія Кужеля, Шацького селищного голови Сергія Віннічука, начальника Шацького районного сектору УДСНС України у Волинській області Анатолія Пінкевича, начальника сектору взаємодії зі ЗМІ та роботою з громадськістю УДСНС України у Волинській області Володимира Нестерова та директора Шацького МБК Ніни Вирович домовлялася з польськими партнерами про написання спільних проектів та можливості їх співфінансування.

Транспортні засоби, які можна придбати в рамках проекту (окрім пожежного автомобіля, йшлося про багатофункціональну рятувальну техніку, а також рятувальний човен) – не з дешевих, їхня вартість – від 100 до 300 тисяч євро. З української сторони до співфінансування проекту (10% від загальної вартості) мають долучитися обласний, районний та Шацький селищний бюджети.

Як відзначив голова Шацької райради Сергій Карпук, Волинська обласна рада попередньо дала згоду на дольову фінансову участь в українсько-польському проекті.

Мирослава Цюп’ях
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus