USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для відновлення Монастиря василіан створять робочу групу

9 Вересня 2017 12:52
Цьогоріч Луцьке Хрестовоздвиженське братство відзначає своє 400-річчя, натомість їхній головній пам’ятці – монастирю, що в Старому місті Луцька, – загрожує зникнення.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Волинської обласної ради 7 вересня.

До робочої групи, створеної заради збереження пам’ятки архітектури та містобудування національного значення Монастиря василіан, мають увійти представники усіх зацікавлених сторін, зокрема й із Волинської ОДА.

Депутат облради Святослав Кравчук розповів, що до нього із відповідною пропозицією звернувся голова Хрестовоздвиженського братства, почесний громадянин Луцька Андрій Бондарчук. Обранець громади теж відзначив, що протягом багатьох років приміщення монастиря взагалі не ремонтували, окрім часткової заміни даху. У зв’язку з цим є загроза зникнення пам’ятки.

Нагадаємо, що Монастир василіан 1647 року належить до об’єктів національного значення. Це колишній монастир Луцького Хрестовоздвиженського братства, який знаходиться в Луцьку на вулиці Кондзелевича, 5.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сава Вітер Показати IP 9 Вересня 2017 15:45
Некоректна назва новини. Василіяни - греко-католики, а Хрестовоздвиженське братство православне. Відновлюється православний монастир, а не греко-католицький.
Олександр Показати IP 9 Вересня 2017 20:55
То що будуть відновлювати, монастир чи будівлю? Я зрозумів, що мова йде про будівлю? Бо чому це деражава має відновлювати монастир для УПЦ-КП? Хоча по-суті - так і є. Михайло ж не звик за щось платити сам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus