USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для волинських бійців обладнали захистом БТРи

25 Лютого 2015 08:23
Захисними решітками обладнали три БТРи для волинських бійців. Про це інформують у Ковельському міськвиконкомі.

До Ковельського міського голови Олега Кіндера звернувся представник батальйону «Волинь- 1», ковельчанин Андрій Хилюк з проханням допомогти в оснащенні військової бронетехніки захисними екранами. Для цього задіяли виробничі потужності ПТМ «Ковельтепло», МПП «Криця», ТОВ «Автор», ТОВ «Волинь – Кальвіс». Керівники цих підприємств та їх колективи не роздумуючи взяли на себе фінансові витрати та зобов’язання якнайшвидше виконати роботи, адже це було одне з головних прохань. На один бронетранспортер знадобилося більше тонни металу. А це – понад 12 тисяч гривень.

За день три БТРи «одягли» у захисні решітки: металеві пластини кріпили під певним кутом, аби ті “відбивали” ворожі кулі. Головна ідея такого удосконалення — зробити транспорт якомога безпечнішим в умовах фронту. Сама ж решітка одночасно є додатковим місцем для перевезення вантажів.

Разом з тим, на підприємства прибули й військові, які також висловили свої рекомендації та побажання щодо металевих конструкцій та їх розміщення.

“Це захисна активна броня, яка дуже допомагає в бойових умовах. Хотів би від себе особисто, батальйону «Волинь-1» подякувати всім тим, хто нас підтримує, усім небайдужим людям», - говорить один із командирів екіпажу, старший солдат батальйону «Волинь – 1» Володимир Кучеренко.

«Коли оголосив колективу, що необхідно посприяти військовим з обладнанням БТРів, мої спеціалісти відразу погодились попрацювати понаднормово, затримались до півночі, аби швидше справитись із завданням. Сподіваємось, що наша робота збереже хлопцям життя і продовжить службу самої техніки, якої дуже бракує нашій армії», - зазначив директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко.

Керівник ТОВ «Автор» Анатолій Корнійчук сказав, що коли міський голова звернувся до них з проханням долучитися до благородної справи, то вони, звісно, не відмовили, бо розуміють, наскільки важливо сьогодні допомагати нашим військовослужбовцям.

Міський голова Олег Кіндер та секретар міської ради Михайло Гетьман побували на всіх підприємства, де ведуться роботи, подякували керівникам та усім, хто взявся встановити решітки. Поспілкувались також із бійцями, які керуватимуть машинами на фронті. Вони розповіли про потреби військових на сході та подякували за оперативність, розуміння і теплий прийом.

«Ми робимо спільну справу. Ковельчани багато і безвідмовно допомагають армії. І на цей раз я був впевнений, що ми знайдемо бажаючих виготовити захисні екрани швидко та якісно», - прокоментував Олег Олексійович.

Найближчим часом військову техніку відправлять в зону АТО.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus