USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мітингують за фінансові права бійців АТО*

10 Жовтня 2014 17:00
Рідні та близькі бійців, які наразі перебувають у зоні АТО, 9 жовтня зібралися перед будівлею Черкаської облдержадміністрації на мітинг захисту фінансових прав військових.

Спонукало мешканців Черкас до таких дій, прийняте нещодавно Кабінетом Міністрів України, рішення щодо примусового переведення у державні банки рахунків, пов'язаних із “виплатою грошового забезпечення та заробітної плати військовим, працівникам стратегічних державних підприємств тощо.

Таке рішення Кабміну викликало шквал обурення у суспільстві. Адже такі дії є порушенням законодавства України, а саме статті 25 “Про оплату праці”.

Ті, чиї рідні та близькі зараз в АТО, не змогли мовчки реагувати на таке свавілля влади. Мітингувальники закликали чиновників донести думку народу до керівництва країни, а саме до Президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції, та до Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка, який пережив із українцями Майдан і обіцяв відстоювати демократичні свободи народу.

Підтримати інтереси своїх побратимів, які зараз в зоні АТО, прийшов представник Спілки офіцерів у Черкаській області, Олександр Калько.

“Людей змусило вийти на вулицю керівництво країни, яке замість забезпечення армії всім необхідним влаштувало небачену махінацію з грошима бійців, що зараз на фронті. В терміновому порядку чиновники закрили всі зарплатні картки учасників АТО. І за два дні зобов'язали всіх перейти в "свої" банки. Якщо не перейдуть - зарплати не побачать. Але кабінетні стратеги не подумали про одне, під обстрілами солдату зовсім не до карток, йому б вижити і не замерзнути без теплого одягу, нормальних умов і людської їжі. Чи в полі під обстрілом отримувати зарплату? Не розумію для чого влада це затіяла?”, - обурюється чоловік.

Стихійний мітинг відвідав начальник управління НБУ в Черкаській області, Сергій Забудський:

“Це питання не належить до компетенції НБУ. Наскільки мені відомо, ця постанова має рекомендаційний характер і ніхто не має права примусово переводити працівників до інших банківських установ. І ось у разі виявлення подібних фактів - влада має реагувати та карати за подібні дії, як того вимагає чинне закондавство”.

Під час проведення мітингу людей запросили до очільника області - губернатора Юрія Ткаченка, аби написати офіційне звернення до влади, яке було прийняте чиновниками від громади міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВОНО Показати IP 11 Жовтня 2014 08:09
права? права є у багатих, У бідних є обовязок їх захищати
АТО.с Показати IP 29 Жовтня 2014 18:16
Президент обіцяв за патриотизм по 1 тисячі гривень в день. Де вони?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus