USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Для волинських школярів можуть поновити пільгове харчування

23 Квітня 2016 18:28
У Міністерстві розглянули звернення Волиньради щодо поновлення пільгового харчування учнів 1-4-х класів за кошти державного бюджету.

У відповідь чиновники Мінстерства інформують, що Верховною Радою України 24 грудня 2015 року було прийнято Закон України № 911 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким внесено, зокрема, зміни до Закону України «Про охорону дитинства» та «Про загальну середню освіту» відповідно до яких з 1 січня 2016 року безплатним харчуванням забезпечуються учні з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах та учні 1-4-х класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (а не всі учні 1-4-х класів, як було до цього). Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Разом з тим, з метою приведення нормативних актів у відповідність до згаданих Законів Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову від 18 січня № 16 «Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», якою внесено відповідні зміни до цього Порядку.

Окрім того у Міністерстві повідомили, що на розгляді МОН нещодавно перебував проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення безкоштовного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів», яким передбачено забезпечення безкоштовним харчуванням всіх учнів 1-4-х класів та всіх дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Міністерство освіти і науки підтримало зазначений законопроект.

Тож, у разі прийняття цього законопроекту Верховною Радою України, буде поновлено пільгове харчування учнів 1-4-х класів за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. Відповідь підписав заступник Міністра Андрій Гевка.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що з вересня цього року харчування луцьких школярів початкової ланки вже не фінансуватиметься з міської казни. Кошти планують закласти лише для дітей пільгових категорій.

Як розповіла начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова, на бюджет зараз надто велике навантаження і міська рада припинить оплачувати харчування учнів 1-4 класів. Водночас, чиновниця запропонувала запровадити перехідний період, аби полегшити навантаження батькам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus