USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дмитро Комаров допоміг лучанам спланувати подорож мрії

29 Січня 2018 11:35
«Далекі країни насправді не такі вже й далекі, як здається, і, керуючись декількома правилами, достатньо легко організувати подорож своєї мрії», – переконаний український мандрівник, ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров.

Про те, як організувати вдалу й цікаву мандрівку, він розповів під час творчої зустрічі з лучанами в РЦ «Промінь» 28 січня.

Насамперед Дмитро зауважив, що є два способи запланувати подорож – самотужки й через турагентство.

«Не скажу вам, що в жодному разі не потрібно планувати подорож через турагентство. Якщо хочете відпочити нормально, маю на увазі спокійно, просто засмагати, їсти, – це з турагентством. А якщо хочете свого світу навиворіт, то потрібно поїхати самому. Навіть якщо це не у вашому стилі, один раз можна спробувати, ви нічого не втратите, а навпаки тільки отримаєте», – наголосив ведучий і додав, що зараз із допомогою комп’ютера можна організувати експедицію в будь-яке місце планети.
Підготовки до мандрівки включає:

- бронювання квитка (наприклад, через Skyscanner; також можна монітори сайти лоукостів і сторінки авіакомпаній у соціальних мережах у пошуку дешевих пропозицій);

- забезпечення проживання (бронювання через Booking.com, Agoda.com чи Airbnb; пошук готелю на місці; у диких умовах можна попрохати про нічліг у місцевих);

- якщо йдеться про формат автоподорожі – бронювання машини (варто подбати про водійське посвідчення міжнародного зразка) чи мотоцикла;

- укладання аптечки (спиртовий дезинфіктант, стерилізатор, хлоргексидин, усі необхідні медичні препарати);

- оплачування страховки (Дмитро радить не економити на страхуванні й обирати найдорожче з функцією евакуації вертольотом із будь-якого місця).

Щодо безпеки Дмитро зазначив, що, аби мінімізувати ризик крадіжок, у жодному випадку не потрібно брати з собою в подорож дорогоцінності – «нам це ні до чого в бідних країнах, адже це тільки привертає увагу; ми акуратно поводимося з телефонами, адже їх обов’язково крадуть, тому ми або беремо чохол із фіксатором, або завжди пам’ятаємо про те, що телефон можуть вкрасти, тож не розслабляємося».
Також ведучий наголосив, що питання безпеки – це, скоріше, питання внутрішнього стану, тому радить не боятися й почуватися впевнено в критичних ситуаціях.

Не менш важливо, на думку мандрівника, подбати про вивчення кількох загальних фраз основною мовою країни, наприклад для того, щоби проганяти жебраків.

«Це особливий азарт, і я віддав би багато за те, щоби повернути свої відчуття, коли я більше десяти років тому приїхав у Непал із квитком в один бік. Прокинувся зранку, глянув у вікно й подумав: о Боже, який кайф. Кожен звук, кожен запах, кожен рух – мене все приємно збуджувало. Це перші подорожі, особливо самостійно сплановані, – саме вони дарують такі відчуття. Тепер коли я приїжджаю в Непал, я йду по Катманду як по Подолі в Києві і не відчуваю цього всього, і я вже не можу цього повернути. Тому особливо цінуйте перші мандрівки», – акцентував Комаров.

Він поділився, що у пошуку вражень йому якраз і допомагає відсутність захоплення, адже тоді до програми входять не кадри про якусь буденність місцевих мешканців, а маловідомі традиції, звичаї, що дійсно вражають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кіндрат Панасович Показати IP 29 Січня 2018 12:30
які ід?оти туда ходили?
ВВ до Кіндрат Панасович Показати IP 29 Січня 2018 13:05
Мізки на більше не спроможні?
Кіндрат Панасович до ВВ Показати IP 29 Січня 2018 15:21
у тебе мабуть що ні )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus