USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Тимчук в Луцьку: Крим почали захоплювати з 2008-го року

20 Жовтня 2014 15:04
Під час зустрічі з волинськими студентами, координатор руху «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук розповів, як необхідно вести інформаційну війну і коли розпочалося захоплення Криму.

Про це йшлося сьогодні, 20-го жовтня в СНУ імені Лесі Українки.

«Я - військовий журналіст, військовий пенсіонер, підполковник запасу. Так, у 2008-му році війна Росії проти Грузії показала, хто наш сусід і тоді стало зрозуміло, що цей же сценарій захочуть вести і в нас. Щодо анексії Криму, то ми вже з 2008-го року фіксували підривну діяльність ФСБ-шників на півострові, які потім і стали кістяком так званого ополчення. Наші висновки ігнорували, навіть в часи Ющенка нам не вірили про загрозу, яка могла виникнути в Криму», - розповів Дмитро Тимчук.
Як каже військовий журналіст, аби протидіяти інформаційній війні, створили координаційний рух «Інформаційний опір».

«Кожна воююча країна вводить цензуру, аби обмежити витік інформації і не шкодити своїй державі. Однак у нас тут - занадто велика демократія. Це добре, що громадські журналісти не мають міцного потенціалу самоцензури, але щодо витоку інформації – це неприпустимо й шкодить нам. От, у нас по соцмережах дали якусь інформацію, пішла паніка, мовляв, АТО зливають, а друга мобілізація показала, як люди не хотіли воювати - в цьому немала заслуга журналістів. Наприклад, ми не даємо інформацію, яка не перевірена менше ніж із трьох джерел, адже напівправда створює великий негативний резонанс в суспільстві», - розповідає Тимчук.

Аби навчити журналістів працювати на користь держави, а не на шкоду, він привів приклад США.

«У США возять журналістів на передову, створюють їм максимально комфортні умови для роботи. Тоді, коли вони їдять із солдатами з однієї тарілки, починають симпатизувати військовим, це, в кінцевому результаті, і показує любов до національної армії», - наголосив військовий журналіст.

Також він зауважив, що не варто вірити неперевіреній інформації, адже це, власне, і є інформаційна війна проти нас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
читачка Показати IP 20 Жовтня 2014 15:47
http://espreso.tv/news/2014/10/15/navalnyy_vyznachyvsya__scho_krym_povynen_zalyshatysya_u_skladi_rosiyi____zmi
Анонім до читачка Показати IP 20 Жовтня 2014 16:04
Це проблеми Навального - КАЦАП є КАЦАП, він і в Африці - КАЦАП.
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 17:14
А для чого студентам ту лапшу вішати?
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2014 21:56
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus