USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Днями США можуть визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами в Сирії

23 Березня 2019 12:56
США можуть визнати ізраїльський суверенітет над Голанськими висотами вже на наступному тижні.

Про це з посиланням на джерела AFP і Reuters в американській адміністрації пише RFI.

Ця інформація з’явилася через кілька днів після скандальної заяви президента США Дональда Трампа про те, що США пора визнати суверенітет Ізраїлю над зайнятими в 1967 році і включеними в 1981-му в число сирійських територій Голанськими висотами.

«Через 52 роки Сполученим Штатам пора повністю визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, що мають важливе стратегічне значення і значення у сфері безпеки для держави Ізраїль і регіональної стабільності!», – написав президент США Дональд Трамп в своєму Twitter 21 березня.
Сирія назвала «серйозним порушенням міжнародного права» цю заяву президента Дональда Трампа. Генеральний секретар Ліги арабських держав Ахмед Абу-ль-Гейт зазначив, що слова американського президента зменшили шанси на встановлення справедливого миру в регіоні.

На слова Трампа відреагували і в РФ. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що, незважаючи на те, що це лише заклик, він «може суттєво дестабілізувати і без того напружену ситуацію на Близькому Сході». Крім того, ідея, озвучена Трампом, «не сприяє цілям і задачам близькосхідного врегулювання». А в МЗС РФ підкреслили, що зміна статусу Голанських висот в обхід Ради Безпеки є прямим порушенням рішень ООН.

В Євросоюзі також заявили, що Європейський союз відповідно до міжнародного права не визнає суверенітет Ізраїлю над територіями, окупованими Ізраїлем з червня 1967 року, що включають Голанські висоти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 23 Березня 2019 14:07
Iзраiль-окупанти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus