USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

До 2030 року попит на прісну воду перевищить пропозицію на 40%

18 Березня 2023 23:40
Світ зіткнувся з неминучою водною кризою, очікують, що попит на прісну воду перевищить постачання на 40% до кінця цього десятиліття.

Про це пише ТСН з посиланням на The Guardian.

Відповідно до звіту, уряди мають терміново припинити субсидування видобутку та надмірного використання води через неправомірні сільськогосподарські субсидії, а промисловість має повністю переглянути свою марнотратну практику, заявили експерти напередодні важливого водного саміту ООН.

Понад $700 мільярдів субсидій у всьому світі спрямовують на сільське господарство та водопостачання щороку, і це часто сприяє надмірному споживанню води.

Йохан Рокстрем, директор Потсдамського інституту досліджень впливу на клімат та співголова Глобальної комісії з економіки водних ресурсів, а також провідний автор доповіді, заявив, що нехтування проблемою водних ресурсів веде до катастрофи.

«Наукові дані свідчать про те, що ми маємо водну кризу. Ми неправильно використовуємо воду, забруднюємо її та змінюємо весь глобальний гідрологічний цикл через те, що робимо з кліматом. Це потрійна криза», – сказав він.

Читати ще: Земля «прожарюється» швидше, ніж думали вчені: прогноз штучного інтелекту

На його думку, держави мають почати розпоряджатися водою як глобальним загальним благом, тому що більшість країн сильно залежать від сусідів щодо водопостачання, а надмірне використання, забруднення та кліматична криза загрожують водним ресурсам у всьому світі.

У звіті міститься сім ключових рекомендацій, включаючи зміну глобального управління водними ресурсами, збільшення інвестицій в управління водними ресурсами через державно-приватні партнерства, належне встановлення цін на воду та «партнерств у сфері справедливої води» для залучення фінансування водних проєктів у країнах, що розвиваються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus