USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

До 22 червня в Україні ввели адаптивний карантин

20 Травня 2020 15:23
Кабінет міністрів ухвалив рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

Як передає УНІАН, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

«Що змінюється? Ми вводимо певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах. А саме: інцидентність – це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна складати менш як 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, повинна становити менше ніж 50%. А також кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна складати більше, ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів», – розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

За його словами, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії.

«У нас вводиться п’ять етапів. Зараз ми знаходимося на першому етапі. З 22 травня ми пропонуємо запровадити другий етап, і так кожен етап – це 10 днів», – додав Степанов.

Нагадаємо, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім – до 11 травня. З 11 травня в країні почали поступово пом’якшувати карантинні обмеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus