USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Карантин в Україні продовжать до 11 травня. Потім можуть відкрити парки та частину магазинів

22 Квітня 2020 13:24
Карантин буде продовжено до 11 травня.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль, інформує Бабель.

Премʼєр навів дані Академії наук, згідно з якими, пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується між 3 та 8 травня.

Після цього, за словами Шмигаля, за сприятливих умов 11 травня має настати «День К», з якого обмеження почнуть послаблюватися. Для цього уряд розробив план з пʼяти етапів. Але для початку дії плану необхідно, щоб протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінювався або коливався в межах 5%. Також лікарні мають бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

До цього дня уряд планує збільшувати кількість тестувань, покращити забезпечення лікарень та медиків, запровадити систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробити нові соціальні стандарти.

«Якщо епідеміологічна ситуація сприятиме, то ми можемо говорити про відкриття парків, скверів, установ торгівлі непродовольчими товарами, частини об'єктів побутових послуг», — додав премʼєр.

Як повідомлялося, в Україні з 12 березня 2020 року запроваджено карантин у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Кабінет міністрів України 25 березня 2020 року запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території країни та продовжив карантин до 24 квітня.

В Україні на карантин закрито навчальні й торговельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Адвокат Показати IP 22 Квітня 2020 17:11
Влада думає,що помирати в парках, на свіжому повітрі, веселіше?????? Де обіцяні гроші, за світло,ВОДУ,тепло,плати....а нам, що пастися пропонуєте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus