USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

До кінця 2024 року на Волині планують закрити дві шахти

23 Листопада 2023 21:42
Шахту № 10 у Нововолинську необхідно якомога скоріше вводити в експлуатацію. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець під час засідання виїзного комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. За його словами, зараз якраз відбуваються розмови у колах енергетики щодо того, як завершити процес добудови шахти.

Крім того, Михайло Волинець повідомив, що наразі дві шахти на Волині готують до закриття. Це шахти № 9 та «Бужанська». Їх роботу планують припинити до кінця 2024 року, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Державне підприємство Шахта № 10 зводять ще з 80-х років минулого століття. На будівництво копальні витратили кілька мільярдів гривень, але досі цей об’єкт на етапі незавершеного будівництва. З 2018 року роботи припинили.

До слова, ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» кілька разів оголошувало тендери на розробку техніко-економічного обґрунтування недоцільності добудови шахти № 10 «Нововолинська». Шахту навіть кілька разі виставляли на продаж.

Читати ще: Шахти є, а грошей немає: чому стратегічне держпідприємство на Волині – в боргах

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець каже, що в Україні зараз гостро стоїть потреба у вугіллі.

«Ми не можемо зараз завести вугілля із майданчиків Роттердаму, Амстердаму, тому що не маємо достатньо рухомого складу, приміром потягів. Це дуже дорого. Купити теж дорого, щоб привезти з Нідерландів вугілля. Не співпадає і колія: в Європі вона вужча, на території країн пострадянського, зокрема в Україні, – широка. Ми не можемо привезти вугілля через порти або іншими шляхами», – розповів Волинець.

За його словами, наразі проходить обговорення у певних колах енергетики щодо здачі в експлуатацію копальні.

«Шахту № 10 необхідно добудовувати якомога швидше. Ми маємо вжити всіх заходів, залучити інвестиції, створити умови, першочергово беручи відповідальність на себе», – наголосив Волинець.

Читати ще: Добудувати не можна приватизувати. Які перспективи 10-ї шахти у Нововолинську

Щодо термінів, коли все-таки зможуть запустити волинський довгобуд голова Незалежної профспілки гірників України жодних прогнозів не дав.

«Зараз у державному бюджеті коштів на добудову (шахти) не передбачено. Бюджет на 2024 рік прийнято, але ми будемо шукати можливості залучити інші інвестиції», – закцентував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus