USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До кінця року луцьким атовцям планують придбати до 40 квартир

23 Червня 2017 18:09
По програмі співфінансування покупки житла для учасників АТО за схемою «50% на 50%», враховуючи надходження місту від пайової участі, близько 40 атовців отримають житло до кінця 2017 року.

Про це стало відомо під час зустрічі учасників АТО з головою Волинської облради Ігорем Палицею та виконувачем повноважень міського голови Ігорем Поліщуком.

Очільник облради зауважив, що слід зрозуміти, що можливості обласного бюджету, який в 3 рази менший міського, суттєво обмежені. Черги на отримання житла окремі особи чекають по 30 років, а останні 10-15 років вона не рухалась взагалі. Також триває війна і, на жаль, збільшується кількість поранених та загиблих.
Натомість, зі слів Ігоря Палиці, держава завжди скидає повноваження на плечі тих, кого не видно з Києва. І на виконання завдань не дають ні субвенцій, ні субсидій чи фінансування.

«Ми хочемо вирішити цю ситуацію. Депутати та виконувач повноважень міського голови теж. Але неможливо припинити фінансування всіх інших існуючих програм в Луцьку», - пояснює Ігор Палиця.
Ігор Поліщук каже, що цьогоріч місто передбачило 8 мільйонів гривень на програму співфінансування покупки житла для учасників АТО. Відповідно до нормативу, вартість квадратного метра житла становить 14 тисяч гривень. Проте, люди купують житло на вторинному ринку і за нижчими цінами, відтак, кошти вдається економити. З початку року завдяки програмі вже вдалось придбати 4 квартири для бійців АТО.

Відповідно до прогнозів Ігоря Поліщука, відповідно до програми співфінансування, враховуючи надходження місту від пайової участі, до 40 атовців отримають житло до кінця 2017 року.

Ігор Палиця каже, що програма співфінансування – не єдиний варіант виходу з ситуації. Зокрема, варто розвивати співпрацю з забудовниками, які погодились давати близько 12% безкоштовних квадратних метрів від загальної кількості атовцям в обмін на безкоштовні земельні ділянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 23 Червня 2017 19:34
Але атовці сидять пузаті!
Ха Показати IP 24 Червня 2017 09:59
Кобилинського жінка добре глядить і годує)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus