USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто з депутатів Луцькради проти безплатних квартир для лучан

30 Квітня 2018 10:54
Низка обранців міської громади з фракцій ВО «Свобода», «Самопоміч», «Народний контроль» та «Солідарність» наполегливо намагалися, аби проекти рішень щодо ділянок, за які забудовник передасть до 40 квартир у міську комунальну власність, не набрали достатньо голосів.

Під час пленарного засідання 40 сесії міськради депутати ухвалили два проекти рішення про надання дозволів на корегування детального плану території – в межах вулиці Залізної та у межах вулиць Січової та Теремнівської.

Нагадаємо, облраді вдалося домовитися з забудовником ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» про передачу майже 40 квартир у комунальну власність.

Зі слів голови облради Ігоря Палиці, Волиньрада показала приклад усім містам України, давши дозвіл на забудову багатоквартирних будинків на вулицях Січовий та Залізній в Луцьку. Відтак, за менше ніж гектар землі область на квартирну чергу від забудовника безкоштовно отримає 40 квартир.

«Ми менше ніж з гектару отримали близько 40 квартир. У Луцьку з 2012 року виділили 112 гектарів і на квартирну чергу передали одну чи дві квартири. Якби Луцьк раніше перейняв досвід Волиньради, то місто отримало б на чергу тисячі квартир», - пояснював Ігор Палиця під час сесії облради 4 квітня та додав, що забудовники часто кажуть нібито по закону немає можливості передати квартири. Проте, зі слів голови облради, «хто хоче – той шукає варіанти».

Попри важливість для громади двох проектів рішень щодо змін детального плану, дехто з депутатів міськради вперто не голосував за ці питання. Так, проект рішення щодо вулиць Січової та Теремнівської довелося двічі виносити на повторне голосування.

Під час першого голосування утрималися свободівці Богдан Богонос, Микола Романюк, голова фракції Микола Федік та Віктор Ящук. Не голосували свободівець Богдан Вавринюк, голова фракції «Народний контроль» Павло Данильчук, Анна Мовяк («Народний контроль») та Тарас Шляхтич (голова фракції «Самопоміч»).

Відсутніми під час голосування були усі представники фракції «Солідарність» Наталія Бунда, Артем Запотоцький, Петро Нестерук (голова фракції) та Андрій Покровський, представники «Самопомочі» Юлія Вусенко, Алла Надточій та Микола Собуцький, позафракційний Микола Яручик. Перше повторне голосування показало аналогічні результати та лише 21 голос за.

«Микола Федік радіє, що десятки людей не отримають квартири від облради. Федік посміхається: «який я молодець, люди не отримають квартири»», - відзначив голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук, зауваживши, що очільник свободівців тішиться тим, що проект рішення не набирає достатньої кількості голосів.
Микола Федік на це відповів, що не підтримувати ці питання – послідовна позиція фракції яка і раніше не голосувала за передачу ділянок.
Після винесення питання на повторне голосування, проект рішення усе ж здобув достатню кількість голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цинік Показати IP 30 Квітня 2018 11:49
Рекомендую ознайомитись з азами економіки, конкретно з вартістю товару (послуги), з чого і як вона береться. Потрібно для розуміння, що "безплатних квартир" не буває (як і "безплатної освіти", "безплатної медицини" і інших фантазій). Це у комунальну власність вони перейдуть "безплатно", але при цьому собівартість цього житла (плюс ймовірно втрачена вигода) буде гарненько рівномірно (ймовірно по метражу) розподілена на всі інші квартири об'єкту. Тому за вашу "безплатність" хтось буде доплачувати при покупці реальні живі гроші.
остап Показати IP 30 Квітня 2018 12:19
Що це за формулювання: до 40 квартир, до 11 квартир. Насправді це може бути і 0, і 1, і ... Невже не можна чітко прописати в договорі, 10 квартир, 40 квартир?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus