USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До кінця року в Україні може бути до 20 тисяч смертей від COVID-19. Дослідження

15 Жовтня 2020 21:47
Аналітики Київської школи економіки попередили про можливе розгортання сценарію, згідно з яким до кінця року в країні може бути до майже 20 тисяч летальних випадків через ускладнення COVID-19.

Такі результати моделювання Київської школи економіки, представлені в презентації «Аналіз поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання COVID-19», пише УНІАН.

Автори дослідження вказують, що сценарій можливий, якщо уряд проігнорує введення комплексних обмежень у зонах спалахів вірусу.

Уже з листопада у день можуть фіксувати до 10 тисяч нових інфікованих. Водночас весняний пік країні вдалось обійти завдяки карантину.

Аналітики зауважили, що Україна нині серед країн з найскладнішим становищем: вона сьома за кількістю нових хворих і четверта – за показником смертності.

«По тестуванню та виявленню хворих на COVID-19 Україна – на останньому місці в Європі. Схожа ситуація у Чехії, де влада ввела жорсткий карантин: закриті школи та дитсадки, заборонені масові заходи», – пояснив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Павло Ковтонюк.


У дослідженні йдеться, що вже за два тижні ситуація з COVID-19 може стати критичною у 7 областях: Харківській, Сумській, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській, Рівненській та Житомирській області.

Водночас темп поширення вірусу на сьогодні вдалось стабілізувати у чотирьох регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Чернівецькій.

Та у жодному регіоні поширення коронавірусу не контролюється, кажуть аналітики. Тому Україна йде до найгіршого сценарію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Айболить Показати IP 16 Жовтня 2020 09:47
А, те,що від серцево судинних, раку,туберкульозу до 100тис.помирає,то таке.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus