USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

До Куби дістався шторм «Ельза», 100 тисяч осіб евакуювали

5 Липня 2021 08:44
Тропічний шторм «Ельза» приніс безперервну зливу і метрові хвилі в східну частину Куби. Влада екстренно евакуювала понад 100 тисяч осіб, адже очікується, що ситуація погіршиться.

Про це повідомляє 24 канал.

Найбільше від стихійного лиха потерпає південне узбережжя Карибського острова. Від сильного вітру ломляться пальми, а злива не припиняється ні на хвилину.

Тропічний шторм «Ельза»: головне

До 3 липня «Ельза» була ураганом категорії 1 з 5. Він утворився у Карибському морі й рухається у бік США. Очікується, що вже 6 липня «Ельза» прийде до американського штату Флорида. Шторм розпочнеться 5 липня і пройде близько Флорида-Кіс рано вранці наступного дня.

Наслідки негоди

«Ельза» завдала шкоди кільком східним Карибським островам. Постраждав Барбадос: понад 1 100 осіб повідомили про пошкодження будинків, 62 будинки обвалилися.

На жаль, ураган «Ельза» забрав життя 3 людей. Трагедії сталися у Сент-Люсії та Домініканській Республіці.

Людей евакуювали

Влада Куби ухвалила рішення про евакуацію людей з потенційно небезпечної частини країни. Так, понад 100 000 людей залишили свої будинки. Хтось ховається в будинках родичів і друзів, а хтось – в урядових притулках.
Якою буде ситуація далі

Синоптики попереджають про сильні дощі протягом декількох днів. Найсильніші з них очікуються в центральній і західній Кубі.

«Шторм принесе на Кубу від 5 до 10 дюймів (від 13 до 25 сантиметрів) дощу, а в деяких місцях випаде до 15 дюймів (38 сантиметрів)», – йдеться у повідомленні.

Така кількість опадів може призвести до повеней та зсувів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus