USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До лучан завітали «Три празники в гості»

11 Січня 2015 21:00
Святково-обрядове різдвяне дійство «Три празники в гості» - один з тих заходів, які треба хоча б раз побачити, аніж сто разів почути про нього. Бо атмосферу різдвяної таїни навряд чи можна передати будь-якими словами.

Зала Палацу культури Луцька не змогла умістити всіх глядачів, які захотіли побачити виступи волинських колективів, заплановані в рамках заходу.

Власне, це дійство відбувалося в Палаці культури одночасно із етно-фестивалем «Різдво у Луцьку» на Театральному майдані. Та навіть попри паралельність заходів, кожен з них знайшов свого глядача. Побачити, а точніше, відчути прибуття «Трьох празників в гості» прийшли цілими родинами.
Від малого до велика глядачі з нетерпінням чекали початку.

Адже привітати з Різдвом Христовим та прийдешніми святами приїхали творчі колективи з усієї Волині: Любомля, Шацька, Ківерців, Луцька тощо. Захід організований за підтрики управління культури Волинської облдержадміністрації та обласного науково-методичного центру культури.


Власне, пізнати таємницю різдвяних піснеспівів можна на підсвідомому рівні. Адже наші предки не просто складали обрядові пісні-колядки. В кожне слово, яке використовувалося в пісні, вони вкладали сакральний зміст. І тут важливі не лише слова, а й мелодія, кожен наголос і тон.


Кожна фраза, кожен куплет – символічний, мелодія зачіпає невідомі струни душі, які зв’язують нас із предками.
Легенди переплітаються з дійсністю, минуле з сьогоденням і майбутнім.

А в холі кожен з гостей заходу міг придбати оберіг, виконаний руками волинських майстрів, які бережуть традиції волинської землі.
До слова, поруч влаштували виставку дитячих малюнків, в яких юні художники просять своїх захисників повернутися живими до своїх рідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus