USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому до Луцька їде Саакашвілі?

19 Лютого 2016 13:13
До Луцька приїде голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, який візьме участь в Антикорупційному форумі 26 лютого. Про це повідомила прес-аташе політика Дарина Чиж, ‒ пише Конкурент.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку заявили про можливе переформатування руху «За очищення», ініціатором якого є Саакашвілі, у політичну партію в майбутньому. Вочевидь, припускають експерти, очільник Одеської ОДА уже плідно готує платформу для майбутньої діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕВІЗІЯ ОБІЦЯНОК СААКАШВІЛІ: ГАСТРОЛІ УКРАЇНОЮ ЗАМІСТЬ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ

Так, як повідомляє Depo.ua, враховуючи неминучість позачергових парламентських виборів серед варіантів, що розглядає Саакашвілі, є варіант створення власного проекту.

"Михайло Саакашвілі зараз, розуміючи неминучість позачергових парламентських виборів, розглядає різні варіанти. Зокрема, одним з таких варіантів може стати створення власного проекту. Втім, головна проблема Саакашвілі полягає у тому, що він не зможе очолити список, оскільки згідно з Конституцією, кандидат в депутати повинен протягом п’яти років проживати на території України. А нинішній губернатор Одещини до 17 листопада 2013 року був президентом Грузії.

А отже в разі створення власної партії, яка піде на вибори, він опиниться в ситуації, в якій опинилася Юлія Тимошенко у 2010 році, коли після відставки з прем’єрського крісла, вона залишилася без жодного формалізованого медіа-майданчика. До того ж відсутність власної сильної команди призведе до того, що навіть в разі проходження його політсили до парламенту, вона набере від сили 10 відсотків, і Саакашвілі може стати таким собі Ляшком – нібито з власною фракцією, але без жодних перспектив на те, щоб задовольнити власні амбіції у виконавчій владі. Тобто прем’єрське крісло може легко вислизнути з рук Саакашвілі, який до того ж знаходитиметься поза Верховною Радою", - йдеться у матеріалі.

Варто розуміти, продовжує видання, що попри чутки про конфлікт, президент та Міхо Саакашвілі прекрасно розуміють, наскільки вони потрібні один одному. Саакашвілі вважають останнім джокером Порошенка. А єдиним реальним виходом для Саакашвілі є кооперуватися з президентом, позиціонуючи себе як ідеальну кандидатуру майбутнього прем’єра.

"Так, Саакашвілі зараз може легко покритикувати депутатів від БПП, але все це робиться в контексті формування іміджу політика-правдоруба. Правило – бий своїх, щоб чужі боялися – в дії. Водночас для самого Порошенка цей варіант – найбільш безпечний. Фактично мова - про взаємний паразитизм, який може дати непоганий результат на позачергових парламентських виборах. Тобто, коли Порошенко зрозуміє, що Яценюк добровільно у відставку не піде, а криза сама собою не розсмокчеться, то єдини виходом залишиться похід на парламентські перевибори. Але підійде до них БПП через кілька місяців з досить низьким рейтингом, який підвисити може наприклад джокер як Саакашвілі. Формально список БПП він очолити не зможе, але може вважатися його неформальним лідером і потенційним претендентом на прем'єрство. За такого позиціонування БПП - оновлений соратники президента можуть знову стати найбільшою фракцією парламента. Ну а далі, гадають собі Порошенко і Саакашвілі, буде видно...", - інформує Depo.ua

До слова, очільника Одеської області Міхеіла Саакашвілі позиціонують як борця із корупцією. Проте, іронізують експерти, замість вирішення проблем регіону політик гастролює Україною з антикорупційними форумами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
БО БОНДАРУК РОМА СКУ Показати IP 19 Лютого 2016 13:31
куди дивляться всі ці політики що Гриценко(демальянс Гацька шо Саакашвілі коли беруть до себе таких пройдисвітів як БОНДАРУК.Та більшого ШАХРАЯ ще треба пошукати ну хіба що КОЛІСНИК...СААКАШКІЛІ проснись і забуть цих КРАДІЇВ і ШАХРАЇХ.Сльози робітників ПРОМБУД 6 сльози вкладників Західінкомбанкеу Мешканців Ковельської 1,1а та робітників Облдрукарні та щецй Ковельського Рожищенського району та всіх інших тобі ніхто ніколи непробачить.
Хофман до БО БОНДАРУК РОМА СКУ Показати IP 19 Лютого 2016 18:41
Зазвичай "ловіть злодія" найгучніше кричать самі злодіі
йо Показати IP 19 Лютого 2016 13:40
репост з depo.ua це харашо! але зачєм ?
ЧОМУ ВИДАЛЕО КЕМЕНТА Показати IP 19 Лютого 2016 13:48
ПРО ШАХРАЮ БОНДАРУКА ЯКИЙ ЗНОВУ РВЕТЬСЯ ДО СТАРИХ СХЕМ ,,,ВІДЖИМУ КРАДІЖОК ШАХРАЙСТВА РЕЙДЕРСТВА І ТАК ДАЛІ,,,
Сьогодні бенефіс ред Показати IP 19 Лютого 2016 13:58
Вітаю вас але правду про БОНДАРУКА і ваше видання писало.....чи вже він став білим і пухнастим..
а Показати IP 19 Лютого 2016 14:57
як зробити по іншому імідж?? і можливо в Луцьку не знають.що таке корупція.
Zarobitchanyn Показати IP 19 Лютого 2016 15:27
Yasno shcho Palicya valyt Sakashvili, ale to fignya, vony vsi odnym myrom mazani - a na razi gotujte kravatky, vin ih polublyaje!
Лучанин Показати IP 19 Лютого 2016 16:12
Молодець, що їде. Думаю, що таких людей зараз бракує у нашій владі: діяльних, рішучих, безкомпромісних. А то ті безхребетні пе...ики вже задовбали
ЧОГО? Показати IP 19 Лютого 2016 16:29
Чого той Саакішвілі катається постійно? Він же керівник Одеської області, хай і наводить там лад! А то тільки й чути про його турне.
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 19 Лютого 2016 23:11
ХАЙ ВАЛИТЬ В СВОЮ ГРУЗІЮ . . . . ДЕ ЙОГО ЖДУТЬ . . . . НА ПАРУ ДЕСЯТОК РОКІВ . . . . ПЕШКА . . . . . С. . . Ш. . . . А. . . . .
Українець до СЛОВ'ЯНИ Показати IP 20 Лютого 2016 14:57
Підтримую! Саакавшвілі=Янукович!!! Гнати його в шию....
мама мія до Українець Показати IP 20 Лютого 2016 19:12
цей швілі - пі .дю пі.дю і ше прийдю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus