USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Оцінка організаторських здібностей Саакашвілі – в сьогоднішній західній пресі

18 Листопада 2016 11:15
Організаторські здібності Саакашвілі, європейські візи і «всебічна» відповідь Вашингтона - в огляді західної преси від 18 листопада 2016, яку підготував Prportal.

Reuters: Адміністрація Порошенка «завдає удару у відповідь» за звинуваченнями Саакашвілі.



Перший заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук, відповідаючи на питання Рейтер, незадовільно оцінив організаторські здібності Саакашвілі на посаді глави Одеської області.

«Можна сказати, що Міхеілу Саакашвілі не вдалося впоратися зі своїми обов'язками, - розповів Ковальчук в електронному листуванні з журналістами Рейтер. - І перевірте мені, ніхто в президентській адміністрації не щасливий від цього. Мені шкода, що Михайло Саакашвілі виявився більше політиком, ніж менеджером ».

Згідно з розрахунками Ковальчука, 167 днів з 357, під час яких Саакашвілі виконував обов'язки губернатора Одеської області, він перебував за межами свого регіону.

«Михайло Саакашвілі каже, що президент втратив апетит до реформ, але на мій погляд, Михайлу, як главі регіону, не вдалося приготувати страву», - прокоментував Ковальчук заяви Саакашвілі.

The New York Times: Обережність європейців до питань віз і міграції



Країни Європейського союзу підтримали скасування віз для українців на короткий термін, але з застереженням, що рішення набуде чинності, коли буде розроблений захисний механізм відновлення візового режиму в надзвичайних ситуаціях, йдеться в повідомленні The New York Times.

Після кризи біженців в 2015 році, коли Європа прийняла 1,3 мільйона мігрантів і біженців з Близького Сходу, європейські країни тепер з особливою обережністю підходять до питань віз і міграції, відзначають в Таймс.

Зі слів європейських дипломатів, переговори про створення механізму призупинення безвізового режиму можуть затягнутися на кілька тижнів. Процес уповільнює необхідність проведення всебічного обговорення між країнами ЄС, Європейським парламентом та Єврокомісією.

Business Insider: Росія є дуже серйозною проблемою для Америки. Це не наші партнери



Американські законодавці хочуть від Вашингтона відповіді на втручання Кремля у вибори президента США і агресивні дії в Україні та Сирії, пише видання Business Insider.

За словами сенатора Бена Кардіна з комітету з міжнародних відносин Сенату, він займається розробкою «всебічного» законопроекту, як реакції на дії Москви, ворожі інтересам США.

«Росія є дуже серйозною проблемою для Америки. Це не наші партнери, - заявив сенатор журналістам Інсайдера. - Якщо ви атакуєте нас МіГом або мишкою, це вважається нападом. Це вимагає відповіді. Абсолютно ясно, що вони несуть відповідальність за кібер-атаки в нашій країні на минулих виборах ».

Кардін відмовився представити подробиць свого законопроекту, але коли його запитали про додаткові санкції проти Росії, він відповів: «Це буде всебічним».

Він також сказав, що хоче від Обами дій, перш ніж Трамп вступить на посаду президента країни 20 січня.

ЧИТАТИ ЩЕ: БАРАК ОБАМА ЗАКЛИКАВ ДОНАЛЬДА ТРАМПА ПРОТИСТОЯТИ РОСІЇ

Конгрес США вже провів закон, що дає президенту право вживати заходів, включаючи введення додаткових санкцій і відправки більшої кількості зброї в Україні.

Андрій МИРОНОВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus