USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Луцька приїдуть «Шпилясті кобзарі»

21 Серпня 2018 07:20
У рамках святкування Дня Незалежності у Луцьку відбудеться мистецька акція "Кобзарське віче". Дійство пройде на Театральному майдані. Гостей розважатиме гурт "Шпилясті кобзарі".

Про це повідомляє департамент культури Луцької міськради.

"24 серпня 2018 року о 16.00 год. у рамках заходів з відзначення Дня Незалежності України на Театральному майдані Луцька відбудеться традиційна мистецька акція «Кобзарське віче». Цьогоріч у заході візьме участь колектив «Шпилясті кобзарі»", - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що цей гурт молодих бандуристів виконує авторські пісні, інструментальні твори, cover-версії світових хітів та українських народних пісень у сучасному форматі. Ініціатором створення гурту є відомий бандурист, володар призу глядацьких симпатій шоу «Україна має талант» Ярослав Джусь. У 2011 році колектив потрапив до 50-ти найталановитіших за версією шоу «Україна має талант-3». За сім років своєї діяльності бандуристи відвідали з виступами Бельгію, Францію, Велику Британію, Німеччину, Польщу, Канаду, Іспанію, Італію, Швейцарію, Саудівську Аравію та навіть Китай.

Учасники гурту походять з різних куточків України, а майстерності набували у Стрітівському педагогічному коледжі кобзарського мистецтва - єдиному в Україні спеціалізованому закладі, де навчають мистецтву гри на бандурі.

Нагадаємо,що нещодавно музичний гурт "Шпилясті кобзарі", прямуючи на концерт у Польщу, потрапив у багатогодинну чергу на кордоні та замість того, щоб нервувати, хлопці влаштували онлайн-концерт, який розвеселив їхніх фанів у соцмережі і підняв настрій іншим мандрівникам, які чекали поруч з музикантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus