USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

До пацієнтів скандального луцького «Ренесансу» застосовували фізичне насильство

20 Червня 2019 19:41
Пацієнтам псевдореабілітаційного центру «Ренесанс», діяльність якого викрили правоохоронці, не дозволяли користуватися засобами мобільного зв’язку, а також застосовували до них фізичне і психологічне насильство.

Про це під час брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території Волинської області, що відбувся сьогодні, 20 червня, повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській обасті Андрій Литвин.

«Їм не давали користуватися засобами мобільного зв’язку, ставились до них нетактовно, із застосування психологічного і фізичного насильства. Окрім того, їх незаконно утримували, не дозволяли покидати приміщення. А законом передбачена кримінальна відповідальність за незаконне позбавлення волі. Незаконне – це всупереч волевиявлення особи, включаючи перевезення проти волі, заключення до того чи іншого приміщення», – зазначив правоохоронець.

Разом і з тим, він розповів про подальшу долю усіх пацієнтів так званої лікарні. Зі слів начальника слідчого управління, усіх їх доставили до головного управління Національної поліції, наразі правоохоронці намагаються або ж уже зв’язалися з їхніми родичами.

Нагадаємо, затримали винних у незаконному утриманні більше 50 пацієнтів псевдореабілітаційного центру «Ренесанс», що знаходився у Луцьку на вулиці Володимирській. Не лише українців, а й іноземних громадян неправомірно утримували під виглядом лікування.

Також у 2017 році під Луцьком викрили і провели обшуки у так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних. Центр «Волна плюс» оскандалився на всю Україну – пацієнти заявили, що їх насильно утримували у кілька поверховій хаті. Не випускали на вулицю та відібрали телефони, щоб неможливо було зв’язуватися з родичами, які доречі думали, що їх рідні там лікуються, і платили за це «лікування» десятки тисяч гривень. За словами підопічних центру, ніякого лікування їм не проводили. Зрештою полоненим вдалося зв’язатися з рідними та правоохоронцями і повідомити, що їх незаконно позбавили волі. Поліцейські визволили з реабілітаційного полону 20 людей та відкрили кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 20 Червня 2019 19:59
Так то ветеринара області Лозинського-хабарника приміщення. Не дивно, що він його під такий заклад здав)))
Artem Показати IP 20 Червня 2019 20:10
Повипускайте всіх на вулицю, бо вони рвуться десь «працювати».... у нас недолуге законодавство і медицина в прошлому столітті ! Залежність - одна з найстрашніших хвороб, тому і відношення потрібне специфічне і тільки той не розуміє - хто не стикався
Ghy до Artem Показати IP 20 Червня 2019 21:59
Щоб лікувати - треба мати освіту медичну, як мінімум! А не просто бути колишнім наркоманом, якому немає куди піти тому остався працювати в Ренесансі!
ото ж Показати IP 20 Червня 2019 22:01
терміново усіх* потерпілих* нагородити і відправити в санаторій!
777 Показати IP 21 Червня 2019 09:44
Людей лікують від наркоманії, якого милого ви їх трогаєте,що краще хай ходять дальше коляця і крадуть...
Ррр до 777 Показати IP 21 Червня 2019 14:56
Хто лікує? Наркомани лікують наркоманів?
Сергій Показати IP 21 Червня 2019 18:01
Це жесть мене там насильно також тримали. Там жахливі умови та постійна психологічна давка. Принужують людей та фізично знущаються. Якщо ти не покірний пичкають снодійним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus