USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

До семи сіл на Волині не їздять маршрутки

21 Вересня 2018 15:49
У Іваничівському районі на Волині 7 сіл не забезпечені транспортним сполученням.

Про це пише Буг.

Голова Старолішнянської сільради Іваничівського району Назар Максимів каже, що маршрутка перестала ходити в село ще перед тим, як він став очільником громади, якою керує 3 роки. Перевізники говорять про розбиті дороги як основну причину небажання їздити у цей населений пункт.

«Але бувають різні ситуації, коли їздить один перевізник, тут «вклинився» інший, і в результаті обидва відмовилися. Якби пустити маршрутку, яка проїжджала б через Нову Лішню – Стару Лішню хоча 2-3 рази в день, то підприємець мав би нормальний прибуток», – зазначив сільський голова.

У Іваничівській районній адміністрації повідомляють, що в районі не мають транспортного зв’язку такі населені пункти: Луковичі, Бужковичі, Орищі, Лугове, Стара Лішня, Грибовиця, Самоволя.

В цілому через автостанцію в Іваничах за день проходить 51 маршрутка, їх обслуговують 9 перевізників, в тому числі 2 автотранспортні підприємства.

У Луковичі маршрутка не ходить з 25-го жовтня 2017-го року. Хоч перевізники робили спроби їздити у це село, ніхто не наважився взяти собі такий маршрут.

«Так, були підприємці, які пробували їздити. Тимчасово їздив Логін – виїхав 1 день і відмовився. Сказав, що його дорога не влаштовує. Буде конкурс, тоді будемо більш поінформовані про перевізників. Звісно, причин для відмов є багато: подорожчало пальне, дороги розбиті, автобуси теж не є нові, підприємці часто жаліються, що не вистачає шоферів», – каже голова Лукович Михайло Бойчук.

1-го жовтня 2018-го року в обласній державній адміністрації відбудеться засідання конкурсного комітету з перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, який проводитиме департамент інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації.

З Іваничівського району на конкурс виставили 6 маршрутів: Нововолинськ – Стара Лішня; Нововолинськ – Кречів, Кречів – Іваничі; Нововолинськ – Грибовиця; Нововолинськ – Іваничі; Нововолинськ – Іваничі, Іваничі – Павлівка; Орищі – Іваничі, Іваничі-Луцьк, (через Орищі-Володимир-Волинський).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus