USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

До трьох сіл на Любомльщині можна дістатися «хіба танком»

9 Листопада 2017 17:07
Мешканці трьох сіл Любомльського району не мають прямого сполучення з районним центром – усе через відсутність дорожнього покриття між селами.

Йдеться про села Почапівської сільської ради: Вигнанку, Чорноплеси та Почапи.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини місцевий мешканець Юрій Вавринчак, села є практично відрізаними від Любомля через шлях, який пролягає від села Руда до Почап.

«Три роки тому силами ДП «Любомльський лісгосп» була зроблена частина дороги, що проходить через ліс, а це по середині між селами. Відкрита за участю ЗМІ, з червоною стрічкою. Але до цієї, справді непоганої дороги, можна доїхати хіба танком, як зі сторони Почап, так і зі сторони Рудої», – акцентував чоловік.
Та додав, що одна з причин відсутності дороги – бездіяльність місцевої влади. «Чому організувати масове гуляння на день села охочих вистачає, а відремонтувати дорогу зась?» – наголосив Юрій.

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка, своєю чергою, розповів, що за стан доріг, які сполучають села з районним центром, відповідає Служба автомобільних доріг у Волинській області, котра є безпосереднім отримувачем коштів, спрямованих на ремонт шляхів – у випадку, якщо гроші з цією метою надходять.

«Оскільки галузь фінансується недостатньо, згідно з заявленими планами, фактично Службу автомобільних доріг неможливо притягнути до відповідальності, якщо кошти на ремонт дороги не виділяли. Вона може відповідати хіба за неякісне виконання робіт», – акцентував Іван Мирка.

Він відзначив, що із 2018 року в Україні повинен запрацювати Дорожній фонд. Заплановано, що наступного року фонд розпоряджатиметься 30–34 мільярдами гривень, 35 % із яких скерують на дороги місцевого значення, за котрі відповідатимуть голови ОДА.

Нещодавно ІА Волинські Новини писали про мешканців Личан, яких жахливий стан дороги довів до відчаю і вони готові перекривати трасу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Товариш Показати IP 9 Листопада 2017 21:18
Що Юра-гном не пройшла твоя Олєчка в депутати вже й дороги погані побачив? Чого ж перед виборами твоя їх ниполадила?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus